Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Για να μην ξεχνιόμαστε εμείς οι γυναίκες: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι πρώτα!

Με τη βοήθεια του κυρίου Μαμαλάκη και λίγη τύχη... κερδίστε πόντους στην καρδιά του καλού σας!

Μαραθόπιτα (Xανιά )

Για το φύλλο
1 φλυτζάνια αλεύρι
νερό όσο πάρει
αλάτι

Για τη γέμιση
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσακι σπανάκι
5,6 φύλλα φρέσκου σκόρδου
2 σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζ καφέ λάδι.
αλάτι
1 πρέζα αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα.

Πλένετε, σκουπίζετε και σε μία λεκάνη κόβετε τα λαχανικά. Ρίχνετε 1 ποτηράκι κρασιού λάδι και τα τρίβετε με το χέρι. Από πάνω ραντίζετε λίγο αλεύρι.
Σ' ένα μπόλ αναμιγνύετε το αλεύρι με το νερό, ούτως ώστε να πάρετε μία ζύμη μαλακή. Ανοίγετε για κάθε πίτα 2 φύλλα στρογγυλά ιδίας διαμέτρου και όσο πιο λεπτά μπορείτε. Βάζετε το ένα φύλλο κάτω και από πάνω στρώνετε ένα λεπτό στρώμα γέμισης. Από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο. Με μία ροδέλλα κόβετε τριγύρω την πίτα και πιέζετε, ώστε να κολλήσουν τα δύο φύλλα τριγύρω. Συνεχίζετε με όσες πίτες θέλετε.
Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι. Το αφήνετε να ζεσταθεί και τοποθετείτε την πίτα. Την ανακινείτε και την ελέγχετε, γιατί πρέπει να γλυστράει πάνω στο τηγάνι. Όταν ροδίσει απο τη μία πλευρά τη γυρίζετε απ' την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν οι πίτες.

Την περίφημη μαραθόπιτα την έφτιαξε η κα Ευτυχία απο τον Άνω Σταλό, στο επεισόδιο «ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ» στα ΧΑΝΙΑ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: