Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης

Ιδιότητες του Τοξότη


23 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου

Τοξότης & υγεία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αρσενικό. Φωτιά. Ευμετάβλητο

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Δίας

ΗΜΕΡΑ

Πέμπτη

ΧΡΩΜΑ

Κυανό

ΛΙΘΟΣ

Τουρκουάζ

Διάσημοι

Φρανκ Σινάτρα, Τινα Τάρνερ, Μπραντ Πητ, Μπρίτνευ Σπίαρς, Ουίντσον Τσώρτσιλ, Μπετόβεν, Τζίμμυ Χέντριξ, Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, 'Aννα Βίσση, Βλάσης Μπονάτσος, Διονύσης Σαββόπουλος, Μιχάλης Ασλάνης.

Θετικές Ιδιότητες

Πρόσχαρος, αισιόδοξος. Πολύπλευρος, εύστροφος, ελεύθερο μυαλό, ευπροσάρμοστος, με γερή κρίση και φιλοσοφημένη σκέψη, αγαπάει με πάθος την ελευθερία. Ειλικρινής και έντιμος. Αξιόπιστος και ευσυνείδητος.

Αρνητικές Ιδιότητες

Επιρρεπής σε υπερβολές. Χωρίς τακτ, ανήσυχος, ανέμελος. Παράλογα αισιόδοξος. Καυχησιάρης. Ανεύθυνος. Πεισματάρης και ιδιότροπος.

Χαρακτήρας

Στα νεανικά του χρόνια εντελώς ανέμελος, τρέχει δαιμονισμένα οδηγώντας αυτοκίνητο χωρίς να παίρνει μέτρα ασφάλειας, μεθάει από την ηδονή του ιλίγγου, αλλά τελικά μαθαίνει από τα σφάλματά του πολύ περισσότερο από όσο συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Αν και δεν τον εγκαταλείπει ποτέ η χαρά που βρίσκει στην προσωπική του ελευθερία, κατορθώνει να χρησιμοποιήσει τέλεια τις εκπληκτικές διανοητικές του ικανότητες,, σπουδάζοντας και μελετώντας σοβαρά, ίσως φιλοσοφικά ζητήματα. Στα πρώτα του νεανικά χρόνια περιφρονεί όλες τις συμβατικότητες, μπορεί να πάει σ' ένα δείπνο με πουλόβερ, ενώ όλοι είναι επίσημα ντυμένοι και φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σπορ και την υπαίθρια ζωή, παρά για την πνευματική καλλιέργεια που την έχει πραγματικά ανάγκη. Ιδιαίτερη χαρά βρίσκει στην εξερεύνηση και κατάκτηση τομέων της γνώσης που του είναι άγνωστοι, ένας από τους τομείς του είναι οι ξένες γλώσσες, η αποταμίευση γνώσεων και η αξιοποίησή τους αργότερα. Διαλέγει έναν στόχο που φαίνεται να μην μπορεί να τον φτάσει. 'Oσο όμως τον πλησιάζει, το βλέμμα του αναζητεί κιόλας άλλον στόχο πιο μακριά και πιο ψηλά, ανυπομονώντας ν' αρχίσει ένα νέο πρόγραμμα πριν ολοκληρώσει το προηγούμενο. Ο Τοξότης αισθάνεται πάντα την ανάγκη να σκέφτεται ελεύθερα. Δεν μπορεί να αναχθεί το παραμικρό αίσθημα περιορισμού, "κλεισούρας", τόσο από σωματική άποψη (το μικρό δωμάτιο, λόγου χάρη, με το μοναδικό παράθυρο που βλέπει σ' έναν τυφλό τοίχο απ' έξω), όσο και από αισθηματική άποψη (έναν γάμο, που αισθάνεται να τον κρατάει δεμένο). Το σύμβολο του ζωδίου, με τον Τοξότη που σημαδεύει με το βέλος τον στόχο του και έχει σώμα αλόγου, είναι χαρακτηριστικό. Συχνά αφοσιώνεται στην ιππασία ή σε άλλα σπορ, που έχουν σχέση με κίνηση στην ύπαιθρο. Η τάση για εξερεύνηση του αγνώστου μπορεί να στρέφεται στον κόσμο της φύσης ή του πνεύματος. Αληθεύει γι' αυτόν η ρήση "καλύτερα να ταξιδεύεις ελπίζοντας, παρά να φτάνεις". Στη ζωή του υπάρχει πάντα μια αναμέτρησή του με κάποια πρόκληση. Ο Τοξότης είναι πολύπλευρος και, όπως και ο Δίδυμος, έχει ανάγκη ν' ασχολείται με περισσότερα από ένα πράγματα κάθε φορά. Δεν είναι ασυνήθιστο να εργάζεται σε δυο ταυτόχρονα εργασίες. 'Oπως έχει ανάγκη από εντατική πνευματική επίδοση, έτσι επίσης έχει ανάγκη από πολλή σωματική άσκηση. Αν αισθανθεί κούραση, σημαίνει γι' αυτόν πως η απασχόλησή του είναι ανιαρή και πρέπει να την αλλάξει.

Σχέσεις

'Eχοντας ανάγκη από μια ερωτική ζωή γεμάτη ζωντάνια και πλούσια σε εμπειρίες, ο Τοξότης δεν ενδιαφέρεται μόνο για το κορμί της ερωτικής του συντρόφου, πρέπει να είναι και πνευματικά καλλιεργημένη. Δεν είναι εύκολο για έναν Τοξότη να αρκεσθεί σ' έναν δεσμό, όπου θα είναι αναγκασμένος να ανέχεται μια χτυπητή διαφορά του πνευματικού επιπέδου. Θέλει, επίσης, να αισθάνεται ότι διατηρεί ένα μέρος της ελευθερίας του. Η ζήλια ή η κτητική συμπεριφορά της συντρόφου του γρήγορα καταστρέφει την αγάπη του και, αν αυτό συμβεί στον γάμο του, θα έχει αντίκτυπο και σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Πνεύμα

Ο Τοξότης μπορεί να παραβλέπει τις λεπτομέρειες, αλλά η αντίληψη του όλου ζητήματος, που τον διακρίνει, είναι αξιοθαύμαστη. 'Oταν μορφωθεί και πειθαρχήσει το πνεύμα του, είναι ικανός για πάρα πολλά. Βρίσκεται στο στοιχείο του όταν εξετάζει πολλά προβλήματα κάτω από το φως των νέων αντιλήψεων. Η πρόκληση που παρουσιάζει το κάθε πρόβλημα είναι μεγάλη χαρά για τον Τοξότη. Ανταποκρίνεται στην τάση του για εξερεύνηση, εξωθώντας τη σκέψη του ακόμα πιο πέρα, είτε προσπαθώντας να εξηγήσει την προέλευση ενός παράξενου ήχου κάπου κοντά του είτε αναζητώντας τον κώδικα κάποιας πανάρχαιης γλώσσας. Η πρόκληση είναι πάντα που τον συναρπάζει. Ο Τοξότης είναι κάθε άλλο παρά αγχώδης τύπος, η παράλογα υπερβολική αισιοδοξία του μάλιστα μπορεί να είναι επικίνδυνη γι' αυτόν. Μπορεί, τέλος, να δείξει ηθικολογικές τάσεις, προπαντός σε περασμένη ηλικία, ξεχνώντας τι ήταν και τι έκανε ο ίδιος στα νιάτα του.

Σταδιοδρομία

Δάσκαλος, καθηγητής, φιλόσοφος. Δικηγόρος, δικαστικός. Διερμηνέας. Κτηνίατρος, εκπαιδευτής ζώων. Πράκτορας ταξιδίων. Αθλητής, τζόκεϊ. Ιερέας. Εκδότης, συγγραφέας, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοπώλης. Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλοί Τοξότες καταδικασμένοι για μια ζωή στην εξουθενωτικά άχαρη εργασία σ' ένα γραφείο ή σε εργοστάσιο. Δεν αποδέχονται όμως εύκολα μια τέτοια κατάσταση, έστω κι αν δεν είχαν την ευκαιρία κάποτε για παραπέρα σπουδές. Ασχολούνται με τη διανόηση και μάλιστα με ζήλο. Παρακολουθούν ίσως βραδινά μαθήματα ή κάνουν προχωρημένες μελέτες. Η αντίδραση αυτή εκδηλώνεται και με άλλους τρόπους, ακόμα και με το να βοηθούν κάποιον που η έντονη πνευματική του δραστηριότητα τους θέλγει ιδιαίτερα. Η έλξη που ασκεί σ' έναν Τοξότη η πρόκληση κορυφώνεται στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του και προσπαθεί να δώσει θετική διέξοδο στις φιλοδοξίες του. Για ν' αντιδράσει σε μια άχαρη απασχόληση, μπορεί να επιδοθεί στη σωματική άσκηση, μερικές φορές με τη μορφή σπορ στην ανοιχτή ύπαιθρο. Η ανάγκη να αισθάνονται ελεύθεροι, κάνει συχνά τους Τοξότες να δείχνουν αγάπη στα ζώα, που δεν έχουν αισθηματικές απαιτήσεις, και μπορεί να επιδοθούν στην κτηνιατρική ή σε κάτι άλλο που έχει σχέση με τα ζώα.

Γονείς & Παιδιά

Κι εδώ επίσης η πρόκληση είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τον Τοξότη. Η φυσική αισιοδοξία του Τοξότη ενισχύει την αφοσίωσή του στα παιδιά και βρίσκει στον πατρικό ή το μητρικό ρόλο μια αδιάκοπη πρόκληση. Μπορεί να έχει πολλές απαιτήσεις από το παιδί του στο πνευματικό επίπεδο και είναι τόση η επιθυμία του να το δει να προοδεύει, ώστε το φορτώνει με βιβλία ανώτερα από τις δυνάμεις του. Βρίσκει όμως μεγάλη χαρά σ' αυτό και, συνήθως, ένα τέτοιο παιδί σημειώνει πραγματικά μεγάλη πρόοδο τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, χάρη στο εξαιρετικά ευνοϊκό κλίμα που έχει στο σπίτι του. Το παιδί Τοξότης μπορεί να είναι από ιδιοσυγκρασία κάπως ατίθασα και το κορίτσι, ειδικά λίγο αγοροκόριτσο. Είναι όμως γενικά πολύ γερό στο παιχνίδι και στον αθλητισμό και με φυσική ευφυία. Δεν συμπαθεί την αυστηρή πειθαρχία και υποφέρει φοβερά αν είναι υπερβολικά αυστηρή. Χρειάζεται ίσως να συνεργάζονται γονείς και δάσκαλοι, για να βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες μ' ένα τέτοιο παιδί. Στις ελεύθερες ώρες τους, τα παιδιά Τοξότες βρίσκουν ευχαρίστηση στο να κάνουν ποδήλατο, να μελετούν γλώσσες και να επιδίδονται στον αθλητισμό.

Υγεία

Συκώτι, Ισχιαλγία

Ο Τοξότης ελέγχει το συκώτι, τους γοφούς και τους μηρούς. Δραστήρια άτομα από τη φύση τους, οι Τοξότες βαραίνουν αν δεν έχουν αρκετή πνευματική και σωματική άσκηση. Οι γυναίκες ειδικότερα, παχαίνουν στους γοφούς και τους μηρούς


Δεν υπάρχουν σχόλια: