Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ρυθμίστε το καλοριφέρ με το... κινητό σας

Να καλούν… την κεντρική θέρμανση του σπιτιού τους θα μπορούν σε λίγο καιρό οι κάτοχοι κινητών Νokia.
Ύστερα από συμφωνία της Φιλανδικής εταιρείας, Nokia, με τον ενεργειακό Γερμανικό κολοσσό, RWE, ξεκίνησε η ανάπτυξη ενός προγράμματος, προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου της θέρμανσης μέσω του κινητού.
image
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι θα μπορεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί να ανοιγοκλείνει τη θέρμανση του χώρου του ή και να αυξομειώνει τη θερμοκρασία, από οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκεται.
Τα σχέδια της Nokia, όμως, δεν περιορίζονται σ' αυτήν την υπηρεσία. Αντιθέτως, ένα γενικότερο σχέδιο, με όνομα «Κέντρο Ελέγχου Οικίας», βρίσκεται σε αναπτυξιακό στάδιο. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα καταστεί δυνατός ο έλεγχος όλων των ηλεκτρικών συσκευών, του συναγερμού μέχρι και των κουρτινών των δικτυωμένων χώρων, μέσω κινητού.
Είναι γεγονός, ότι από τα τέλη της φετινής χρονιάς, οπότε και θα διατεθεί στην αγορά το συγκεκριμένο πακέτο υπηρεσιών, η χρήση του κινητού τηλεφώνου θ' αποκτήσει μια άλλη διάσταση.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Ντάνιελ Σανγκ, διευθυντής του τεχνολογικού blog, από τη στιγμή που κατέστη δυνατή η σύνδεση του κινητού με το Ιντερνέτ, οι προοπτικές είναι τεράστιες και οι εξελίξεις όσον αφορά τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρει, θα είναι ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: