Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η Ουκρανία παίζει με τη φωτιά...και η Ελλάδα δεν κάνει βήματα μπροστά με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Πάντα τελευταίοι και καταϊδρωμένοι...

Η Ουκρανία παίζει με τη φωτιά, καθώς όχι μόνο δεν επιτρέπει τη διέλευση του φυσικού αερίου προς τη Ευρώπη, αλλά έχει παρακρατήσει και ουσιαστικά σύμφωνα με τους Ρώσους κλέψει, εφόσον δεν το πληρώσει, 140 εκατομμύρια περίπου τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού εξαρτώνται άμεσα από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα, ευτυχώς, είναι η μόνη ίσως χώρα που δεν εξαρτάται, ακόμη τουλάχιστον, αποκλειστικά από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Αρχίζουν μάλιστα οι αγωγές κατά της Ουκρανίας, από τους φιλορώσους, αφού την θεωρούν υπεύθυνη, ή κατά της ρωσικής Γκασπρόμ από τους φιλοαμερικανούς, που θεωρούν ότι οι Ρώσοι πρέπει να στέλνουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ακόμη και αν η Ουκρανία κλέβει ένα ποσοστό του κατα τη διέλευσή του από αυτήν.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας, πριν να είναι αργά; Η ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα είναι άφθονη, αλλά οι επιδοτήσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, μηδαμινές και είναι πολύ δύσκολο να πάρεις άδεια ακόμη λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας, που παιδεύει αυτούς που το αποφασίζουν.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: