Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Aυτά είναι νέα !!! Ανταγωνισμός και απιστία βελτιώνουν το σπέρμα !!

Ανταγωνισμός και απιστία βελτιώνουν το σπέρμα
[Τετάρτη, 21.01.09, από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος]

Για πρώτη φορά οι βιολόγοι ανακάλυψαν ότι όσο σκληρότερος είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα σπέρματα, τόσο μεγαλύτερα, ταχύτερα, πολυάριθμα και πιο μακρόβια γίνονται αυτά.

Έτσι, όσο οι θηλυκοί οργανισμοί αναζητούν τον καλύτερο σύντροφο ή εμφανίζουν τάσεις απιστίας και απόρριψης της μονογαμίας, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού, τόσο τα σπέρματα εξελίσσονται και γίνονται καλύτερα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις γυναικείες επιθυμίες.

Μια ερευνητική ομάδα του καναδικού πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, υπό τον Σίγκαλ Μπαλσάιν, σε συνεργασία με αυστραλούς και σουηδούς βιολόγους από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα, μελέτησε πιο αναλυτικά το ζήτημα σε ψάρια, που καλύπτουν όλη τη δυνατή γκάμα συμπεριφορών, από τη μονογαμία μέχρι την «πολυανδρία», κατά την οποία πολλά αρσενικά προσφέρουν το σπέρμα τους σε ένα θηλυκό.

Ταξινομώντας τα είδη των ψαριών ανάλογα με το πόσο συχνές σεξουαλικές επαφές είχαν και καταγράφοντας χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και το μέγεθος του σπέρματος, οι βιολόγοι κατέληξαν ότι ο ανταγωνισμός όντως οδηγεί στην ανάπτυξη καλύτερου σπέρματος.

Το σπέρμα των αυστηρά μονογαμικών ψαριών είναι μικρό και αργό, όσο όμως ένα είδος ψαριού γίνεται πιο «σεξουαλικό», τόσο και το σπέρμα του γίνεται καλύτερο, ώσπου, στην άλλη άκρη της σπερματικής κλίμακας, το σπέρμα είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερο, ταχύτερο και διπλάσιας ποσότητας, ενώ παρατηρήθηκε ότι τα ψάρια αυτά ζουν και περισσότερο.

Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύθηκε στα «Πρακτικά» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το New Scientist.

toatomo σχολιάζει: οι δοκιμές στους ανθρώπους πότε αρχίζουν;; θα γίνει οντισιόν ή θα δουλέψει ο κάθε «ερευνητής» κατά μόνας;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: