Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)

  • Ο αριθμός ανάγκης για όλον τον κόσμο είναι ο 112. Αυτός ο αριθμός μπορεί να πληκτρολογηθεί ακόμη και αν το κινητό είναι μπλοκαρισμένο.
  • Αν κλειδώσατε το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα και βρίσκεστε μακριά από το σπίτι έχοντας εκεί άλλα κλειδιά, τηλεφωνήστε με το κινητό σας σε κάποιον στο σπίτι, ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσείς το κινητό σας στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.
  • Αν εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σας, όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται, δίνοντάς σας ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα. Όταν θα επαναφορτίσετε το κινητό, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.
  • Αν σας κλέψουν το κινητό. Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία, ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να έχετε το σειριακό αριθμό (serial number) του κινητού σας. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι ο σειριακός αριθμός του κινητού σας. Σημειώστε τον και φυλάξτε τον κάπου. Αν σας κλέψουν το κινητό, ειδοποιήστε τον παροχέα σας και δώστε του αυτόν τον αριθμό. Αυτό σημαίνει πως το κινητό σας θα μπλοκαριστεί τελείως, ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανό να μη βρείτε ποτέ το κινητό σας, αλλά τουλάχιστον θα έχετε τη βεβαιότητα πως ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: