Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Sony Vaio P… Η μεγάλη κυρία εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των Netbook

image

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει ξεκινήσει μια νέα μόδα, η οποία αναδύθηκε μέσα από τις σύγχρονες απαιτήσεις του μέσου καταναλωτή, αλλά και από την ανάγκη των εταιρειών να δημιουργήσουν ένα νέο πεδίο προσφοράς προϊόντων, μιας και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν αρχίσει να παίρνουν αρνητική τροχιά εν αντιθέσει με τους φορητούς - που ολοένα και κερδίζουν τις προτιμήσεις των χρηστών, με κύρια πειστήρια τη φορητότητά τους και την ασύρματη επικοινωνία με το Διαδίκτυο. Βέβαια, όπως αρκετοί χρήστες θα έχουν διαπιστώσει πολύ ωραία τα laptop, όμως η μεταφορά τους είναι ναι μεν εφικτή, αλλά όχι και εύκολη δεδομένου ότι ένας φορητός με 17 ιντσών οθόνη έχει ένα βάρος και όγκο που κουράζει μετά από χρήση και μεταφορά όλη την εργάσιμη μέρα. Επίσης, κατά το ελληνικό σπορ - καφεποσία σε μαγαζιά μετά παρέας - αρκετοί θέλουν να σερφάρουν στο Internet, να χρησιμοποιούν το email τους, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (πχ MySpace, Facebook), όμως ένα laptop 17 ιντσών πάνω στο τραπέζι της παρέας δεν είναι και ό,τι πιο εύχρηστο, χώρια που ελλοχεύουν κίνδυνοι για το μηχάνημα (νερό, καφές και λοιπά υγρά δεν είναι φίλοι των μικροτσίπ).
Έτσι φτάσαμε στα λεγόμενα Netbook, μικρά μηχανάκια με οθόνες που κυμαίνονται από 8 έως και 10-11 ίντσες και σχετικά αδύναμη υπολογιστική ισχύ, μιας και δεν τη χρειάζονται, αφού προορίζονται για χρήση Internet, άντε και μερικές απλές δουλειές, όπως κείμενα, αναπαραγωγή μουσικής, βίντεο (εντάξει όχι και Full High Definition). Πλέον υπάρχουν αρκετά και διαφορετικά μοντέλα, από αρκετές εταιρείες, ενώ η μόδα τους τελευταίους 5 μήνες έχει φτάσει και στη χώρα μας.
imageΕδώ και καιρό φημολογιόταν η είσοδος της Sony στην νέα αυτή αγορά, αλλά όλο ακούγαμε και τίποτα δεν βλέπαμε. Τελικά η Sony παρουσίασε το δικό της μηχανάκι που το χαρακτηρίζει «Lifestyle PC» αντί Netbook και μπορούμε να πούμε ότι άξιζε η αναμονή. Το όνομα αυτού Sony Vaio P. Ανάμεσα στις ανταγωνιστικές προτάσεις ξεχωρίζει απευθείας, με την ιδιαίτερη elegant αισθητική του (ε, τι περιμένατε; Sony είναι αυτή), σχεδιασμό εργονομικότατο και φυσικά….αυτή που κλέβει καρδιές δεν είναι άλλη από την οθόνη: 8 ιντσών (μην βιαστείτε να τη χαρακτηρίσετε μικρή και δυσανάγνωστη) με ανάλυση 1600x768 γραμμές! Τέτοια αξιοπρεπέστατη ανάλυση που δεν υπάρχει από τον ανταγωνισμό στις ίδιες ίντσες οθόνης, δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να βλέπει σελίδες στο Διαδίκτυο αλλά και να χειρίζεται τις εφαρμογές του με χαρακτηριστική άνεση, ακριβώς λόγω του ότι μεγαλύτερη ανάλυση = περισσότερος «χώρος» στην επιφάνεια εργασίας. Παράλληλα η οθόνη έχει την τεχνολογία X-Black της Sony, που υπόσχεται απαράμιλλης ποιότητας εικόνες, χρώματα και κίνηση, ενώ ο οπίσθιος φωτισμός προέρχεται από LED – κάτι που οι σύγχρονες τηλεοράσεις HDTV διαθέτουν (και οι υπολογιστές Apple Mac).
Εν συνεχεία, το Vaio P επικοινωνεί με τον «έξω κόσμο» μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi αλλά και μέσω 3G, όπερ εστί όπου και να βρίσκεστε το Internet είναι στα δάχτυλά σας. Το λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows Vista Home ή Premium ανάλογα το μοντέλο Vaio P που επιλέξετε. Εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τρία μοντέλα (VGN-P530H, VGN-P588E, VGN-P598E) που διαφέρουν μόνο στον τύπο και τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου: το P530H διαθέτει έναν κλασσικό σκληρό δίσκο των 60GB, ενώ το P588E και P598E διαθέτουν σκληρό δίσκο χωρίς μηχανικά μέρη (SSD – Sold State Disk) στα 64GB και 128GB αντίστοιχα, που σημαίνει χωρίς μηχανικά μέρη ένας σκληρός καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, άρα το μηχανάκι μας έχει περισσότερη ώρα λειτουργίας μέχρι να ζητήσει φόρτιση. Τέλος να αναφέρουμε ότι το Vaio P πλαισιώνεται από 2GB μνήμης RAM (παραπάνω από υπέρ-αρκετά για τη χρήση που προορίζεται), Bluetooth 2.1 (για ακουστικά, mouse, κλπ), ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, πλήρες πληκτρολόγιο 82 πλήκτρων, δύο θύρες USB 2.0, θύρα για ακουστικά και μια θύρα για όσους θέλουν να συνδέσουν το Vaio P με μια εξωτερική οθόνη με μέγιστη ανάλυση 1600x1200 (ανάλυση που καλύπτει ακόμα και οθόνη 21 ιντσών!). Με όλα αυτά και βάρος μόνο 635 γραμμάρια, το Sony Vaio P είναι μια ελκυστικότατη επιλογή. Διάθεση από το Φεβρουάριο.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.sonystyle.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: