Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ω!! Κρουαζιέρα θα σε πάω, γιατί σε νοιάζομαι και σ' αγαπάω!

Μια όαση εν πλω!


Το Oasis of the Seas της Royal Caribbean International θα είναι το μεγαλύτερο & πιο πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, που θα προσφέρει στους ταξιδιώτες μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, εκπληκτικές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας και την εμπειρία της γειτονιάς εν πλω. Οι επιβάτες του θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ 7 θεματικών περιοχών, βάσει του προσωπικού τους στυλ, των προτιμήσεων και της διάθεσής τους.
Το Boardwalk θα είναι μια εκπληκτική περιοχή, ιδανική για οικογένειες. Εμπνευσμένο από τις νοσταλγικές προβλήτες του παρελθόντος, το Boardwalk θα προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες διασκέδασης σε όλη την οικογένεια με επιλογές που εκτείνονται από μοναδικά εστιατόρια μέχρι καταστήματα και διασκεδαστικά παιχνίδια. Ένα αυθεντικό καρουσέλ, το πρώτο που συναντάται σε κρουαζιερόπλοιο, θα αποτελέσει το κέντρο του ενδιαφέροντος σε αυτή την πραγματικά "γειτονιά".

Το AquaTheater, το πρώτο αμφιθέατρο εν πλώ, θα περιλαμβάνει την μεγαλύτερη πισίνα που έχει υπάρξει ποτέ σε κρουαζιερόπλοιο και θα προσφέρει ευρεία σειρά δραστηριοτήτων και παραστάσεων για τους επιβάτες. Το AquaTheater έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, αφού επιτρέπει στους επιβάτες να κολυμπούν στην μαγευτική πισίνα, να χαλαρώνουν στις σαιζ-λονγκ που βρίσκονται στις πλατφόρμες γύρω από αυτή και να συμμετέχουν σε μαθήματα SCUBA τα απογεύματα. Το βράδυ, το αμφιθέατρο μεταμορφώνεται και εκπλήσσει τους επιβάτες, καθώς ζωντανεύει μέσα από συναρπαστικές παραστάσεις ακροβατικών, συγχρονισμένης κολύμβησης, μπαλέτου στο νερό και επαγγελματικής κατάδυσης από βατήρα, καθώς επίσης και περίτεχνων σόου με σιντριβάνια τα οποία θα συγχρονίζουν την κίνησή του νερού με το φωτισμό και τον ήχο.

Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στην Royal Promenade, την καρδιά του πλοίου, περιλαμβάνουν έναν ημιώροφο που θα βλέπει στον κύριο χώρο του περίπατου και το Crystal Canopy, έναν γυάλινο θόλο, ο οποίος επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχέεται από τον ουρανό μέσα στο πλοίο. Θα υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για τα ψώνια, την εστίαση και την διασκέδαση, που θα περιλαμβάνουν και το μπαρ Rising Tide, το πρώτο κινούμενο μπαρ εν πλώ, που θα καταλαμβάνει τρία καταστρώματα και θα επιτρέψει στους επιβάτες να απολαύσουν το κοκτέιλ τους ανεβαίνοντας σιγά σιγά στο Central Park.

To Central Park είναι ένα επαναστατικό έργο το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στο ανοιχτό κέντρο του πλοίου, το οποίο εκτείνεται στον ουρανό, ενώ περιλαμβάνει πλούσια, τροπική βλάστηση που καταλαμβάνει χώρο με διαστάσεις ίσες με αυτές ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Με τα ήρεμα μονοπάτια, τους κήπους με τα εποχιακά λουλούδια και τα τεράστια δέντρα, το Central Park θα εξελίσσεται από ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος την ημέρα σε σημείο συνάντησης για τους επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν το δείπνο τους και να διασκεδάσουν το βράδυ, καθώς επίσης και να παρακολουθήσουν κονσέρτα και παραστάσεις δρόμου.
Με την ενσωμάτωση της ιδέας της γειτονιάς, το Oasis of the Seas θα εισάγει μια νέα σειρά καμπινών 37 κατηγοριών, εκ των οποίων πολλές θα διαθέτουν μοναδική θέα στο πλοίο. Οι καμπίνες Park View και Boardwalk View θα έχουν θέα στις υπαίθριες γειτονιές. Ένα ακόμη πρωτοποριακό χαρακτηριστικό είναι η εισαγωγή 28 υπερσύγχρονων λοφτ με δύο ορόφους, τα οποία θα επαναπροσδιορίσουν την φιλοξενία στα κρουαζιερόπλοια και θα είναι επενδυμένα με ζωντανά, εμπνευσμένα από την θάλασσα, χρώματα και εκλεπτυσμένους και ευρύχωρους χώρους. Τα λοφτ θα βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους του πλοίου, προσφέροντας έτσι θέα που κόβει την ανάσα στην θάλασσα, καθώς επίσης και παράθυρα που εκτείνονται από το πάτωμα εως την οροφή, για να απολαμβάνει κανείς την συναρπαστική θέα από οποιοδήποτε σημείο της καμπίνας.

Το Pool and Sports Zone θα περιλαμβάνει νέες, συναρπαστικές επιλογές όπως το Solarium, χώρο προορισμένο μόνο για ενήλικες και ένα κατάστρωμα για σπορ, που θα καταπλήξει ακόμα και τους πιο έμπειρους επιβάτες.

Από την άλλη, η πρώτη “παραλία” σε πλοίο θα δώσει στους επιβάτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν στις πολύχρωμες ξαπλώστρες και να απολαύσουν το νερό που θα βρέχει απαλά τα πόδια τους, ενώ για τους επιβάτες που προτιμούν το ζεστό νερό έχουν τοποθετηθεί στις 2 πλευρές της “παραλίας” δύο τζακούζι. Το Sports Deck στο Pool and Sports Zone θα περιέχει μια σειρά από καινοτομίες, όπως το πρώτο zip-line εν πλω, ένα σκοινί το οποίο θα αιωρείται και χάρη στο οποίο οι τολμηροί επιβάτες θα μπορούν να διασχίζουν το πλοίο από άκρη σε άκρη σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, δύο προσομοιωτές σερφ FlowRider, το Oasis Dune, ένα μίνι γήπεδο του γκολφ και το Sports Court, στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να διοργανώνουν φιλικά παιχνίδια μπάσκετ και βόλεϊ.

Στο Vitality at Sea Spa and Fitness Center οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αρκετές επιλογές για την πλήρη περιποίηση του σώματος. Μερικές από τις νέες προσθήκες είναι το Thermal Suite, με χώρους με θερμαινόμενα πλακάκια, σάουνες και χώρους ατμοθεραπείας, σουίτες μασάζ για ζευγάρια και εφτά ξεχωριστούς χώρους περιποίησης. Από την άλλη, το Fitness Center θα προσφέρει στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία του πιο σύγχρονου εξοπλισμού εκγύμνασης, με επιλογές ατομικής ή ομαδικής άσκησης και μαθήματα kickboxing, Pilates και γιόγκα. Και τέλος, για όσους επιθυμούν να διατηρούν τη γραμμή τους εκ των έσω, το Vitality Cafe θα προσφέρει υγιεινά σνακ, ελαφριά γεύματα και αναζωογονητικούς χυμούς και smoothies.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του στα τέλη του 2009, θα είναι το μεγαλύτερο και πιο επαναστατικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εν πλω, ένας αυτοτελής προορισμός που θα εκτείνεται σε 16 καταστρώματα, θα έχει χωρητικότητα 220.000 τόν., δυνατότητα φιλοξενίας 5.400 επιβατών και 2.700 καμπινών.

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στις 12/12/09 από το Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, ενώ οι κρατήσεις έχουν αρχίσει ήδη. Άντε... τι κάθεστε; Ακόμη δεν έχετε κάνει κράτηση;
.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά που μου το είπες. Με τόσα λεφτά που παίρνω από την δουλειά δεν ήξερα που να τα ξοδέψω!
Ουφ! ξεαγχώθηκα τώρα.
Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εγώ Μαράκι μου λέω να αφήσουμε την Κρήτη προσωρινά και να κλείσουμε θέση για την κρουαζιέρα.
Εχω επίσης κάτι περισσευούμενα ευρώ που δεν ξέρω τι να τα κάνω:PPP

Matriga είπε...

Ανώνυμε, όλα τα σχόλια επιτρέπονται εδώ, αλλά προτιμούμε να είναι επώνυμα! Όσο για τα χρήματα, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, αλλά δεν κάνει κακό να ονειρεύομαστε και πολύ περισσότερο να μη χάνουμε το χιούμορ μας. Χαλάρωσε και έτσι δεν θα σκέφτεσαι μόνο τα λεφτά! ;-)

Matriga είπε...

Έλενα μου, έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα για μένα ούτε η Ύδρα δεν θα με δει...
Στην Κρήτη θα πάμε με το καλό για να χορέψουμε πεντοζάλι, όπως είπαμε, ε; :))

Unknown είπε...

όνειρο..να ταξιδέψει κανείς με αυτό
πω ....άραγε θέση κατάρτι να έχει..
υπάρχουν κάποιες δυσκολίες...

πολύ ωραία επιλογή σου

Ανώνυμος είπε...

Το χιούμορ μου δεν το χάνω και ας μην μπορέσω να πάω σε κανένα από αυτά τα ταξίδια (χιούμορ έκανα - λίγο περίεργο, οκ). Μου αρέσει που λες να χαλαρώσω, αλλά σε άλλη ανάρτηση σου (επειδή "έκραξα" γιά τα άκυρα σχόλια σχετικά με τον καφέ) δεν σε βλέπω εσένα και πολύ χαλαρή.
Anyway, αυτό που δεν καταλαβαίνω σε διάφορα blogs (και εδώ) είναι κάτι ατάκες του στυλ "Ανώνυμε, όλα τα σχόλια επιτρέπονται εδώ, αλλά προτιμούμε να είναι επώνυμα!"...μου κάνει εντύπωση και το βλεπω συχνά να παίζει αυτό! Μα καλά, επειδή θα βάλω ένα ψευδώνυμο μου δίνει ταυτόχρονα επίσημο επώνυμο και προσδίδει κύρος στην άποψη μου; ενώ αν γράφω σαν ανώνυμος είμαι ένας ασήμαντος που έτυχε και πέρασα από εδώ και δεν σου δίνουμε και σημασία;

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια.

(Καπετάν-φασαρίας!)