Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

H M. Bρετανία ενέκρινε τα υβριδικά έμβρυα

Το βρετανικό κοινοβούλιο πριν από καιρό ενέκρινε νομοθεσία που επιτρέπει στους επιστήμονες να δημιουργήσουν έμβρυα με ωάρια ζώων για ιατρικούς σκοπούς, στη μεγαλύτερη υπόθεση εμβρυολογίας των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Παρά την αντίθεση θρησκευτικών και άλλων κοινωνικών ομάδων, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων υποστήριξαν το νομοσχέδιο για την ανθρώπινη εμβρυολογία και γονιμοποίηση με ψήφους 355 υπέρ και 129 κατά. Επόμενο βήμα είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των Λόρδων, με πιθανότητα να γίνει νόμος μέσα στον Νοέμβριο.

Με βάση το νομοσχέδιο, θα επιτρέπεται η δημιουργία αδερφών σωτήρων, εμβρύων που θα δημιουργούνται ως γενετικοί συγγενείς παιδιών και των οποίων το υλικό θα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τους. Επιπρόσθετα, θα δίνεται η δυνατότητα σε ομοφυλόφιλες γυναίκες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην τεχνητή γονιμοποίηση.

Τα υβριδικά έμβρυα, που δημιουργούνται με την τοποθέτηση πυρήνα ανθρώπινου κυττάρου σε ωάριο ζώου από το οποίο έχει αφαιρεθεί το γενετικό υλικό, εξασφαλίζουν πληθώρα βλαστοκυττάρων για ερευνητικούς σκοπούς.

Πρόκειται για την έρευνα που ασχολείται με την αντιμετώπιση σημαντικών ασθενειών που προσβάλλουν την κοινωνίας μας, δήλωσε ο υπουργός. Ο δε πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Βρετανία το χρωστάει αυτό στις μελλοντικές γενιές της χώρας.

Τι άλλο μας περιμένει;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: