Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ήταν γνωστό καιρό τώρα ότι το Solarium είναι επικίνδυνο!

Τα πρόσφατα αποτελέσματα μεγάλης και πολυετούς επιστημονικής έρευνας, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που τόσο καιρό ακουγόταν ως φήμη: το μαύρισμα με τη χρήση της... υπεριώδους ακτινοβολίας που έχουν οι συσκευές «σολάριουμ» είναι εξαιρετικά βλαπτικό και προκαλεί καρκίνο.
Για να γίνει πιο αντιληπτός ο κίνδυνος, αρκεί η επιστημονική διαπίστωση, ότι η χρήση συσκευών σολάριουμ σε ηλικίες κάτω των 30 ετών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος σε ποσοστό 75% (!), ενώ πλέον ο κίνδυνος για πρόκληση καρκίνου του δέρματος ή των ματιών είναι όμοιος με αυτόν που υπάρχει από το θανατηφόρο αέριο της μουστάρδας ή από το δηλητήριο αρσενικό.
Πηγή: troktiko, 29/7/2009


Δεν ξέρω γιατί όλοι οι υπεύθυνοι εθελοτυφλούν, για περισσότερο από μια δεκαετία. Από το 1992 οι επιστήμονες θεωρούσαν τα σολάριουμ ως "πιθανώς καρκινογόνα" και υπάρχουν μαρτυρίες για το κακό που προκαλείται από το τεχνητό μαύρισμα. Δείτε εδώ
Άσε που αν το βίντεο αυτό είναι αληθινό, θέλει μεγάλη προσοχή.

Εγώ δεν έχω παρά να σας ευχηθώ να περάσετε όμορφα στις παραλίες και να προσέχετε την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης, μην επαναπαύεστε με τους διάφορους καθησυχασισμούς για οποιοδήποτε θέμα... ;-)

Υ.Γ. Με αφορμή τα όσα διάβασα για το σολάριουμ, θα ήθελα να σας επισημάνω και την άγνοιά μου για ένα θανατηφόρο χημικό όπλο, το αέριο της μουστάρδας. Αν δεν το διάβαζα στο troktiko, δεν θα το μάθαινα. Το έψαξα και είδα πως όντως είναι ένα άκρως επικίνδυνο και θανατηφόρο αέριο που χρησιμοποιείται από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο. Μάλιστα, στο πόλεμο Ιράν–Ιράκ, το Ιράκ διέθεσε μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου αερίου εναντίον των Ιρακινών δυνάμεων ξηράς. Ο άνθρωπος όσο ζει μαθαίνει!

1 σχόλιο:

korinoskilo είπε...

και τι θα καναν οι βιομηχανιες που κατασκευαζαν αυτα τα μηχανιματα ε? Ε?
θα κλειναν?
και τα ινστιτουτα που εβγαζαν τοσα λεφτα απο αυτην την ιστορια τι θα εκαναν ε? Ε?

τςτςτς!!!
πως να το πουνε οι ανθρωποι οτι ειναι επικυνδινο?
ισα ισα ... το προοθουσαν αν θυμασαι σε ολα τα περιοδικα μοδας τοτε ... να ειμαστε σοκολατενιες οταν βγαινουμε στην παραλια αρχες καλοκαιριου....
ε ρε σανιδα που την θελουμε και μεις!!!!

καλησπερες