Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Έκκληση Ομπάμα για ηρεμία στη Γεωργία - Ρώσοι… προ των πυλών

Παρακολουθείτε τα γεγονότα… που τρέχουν
- Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί τα ρωσικά στρατεύματα στην αποσχισθείσα επαρχία της Νότιας Οσσετίας, λόγω των ένοπλων "προκλήσεων" από την πλευρά της Γεωργίας, ανακοίνωσε στη Μόσχα το υπουργείο Εξωτερικών.
"Η κατάσταση είναι πράγματι τεταμένη, οι προκλήσεις από τη γεωργιανή πλευρά δεν σταματούν", αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέι Νεστερένκο, ενώ στις 7 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον σύντομο ρωσο-γεωργιανό πόλεμο για τον έλεγχο της Νότιας Οσσετίας.
"Για τον λόγο αυτό οι Ρώσοι στρατιωτικοί και συνοριακοί φρουροί που βρίσκονται στη Νότια Οσσετία τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας", καταλήγει ο εκπρόσωπος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα μίλησε αργά χθες Τρίτη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την ανάγκη της εκτόνωσης της έντασης στη Γεωργία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα επανέλαβε την ανάγκη της εργασίας μέσα από διεθνή δίκτυα για την επίλυση της κρίσης και οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση τους να διαπραγματευτούν για μια συμφωνία για τη μείωση των πυρηνικών όπλων που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα συμφωνία που λήγει το Δεκέμβριο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το θέμα της Γεωργίας, από τότε που η Μόσχα παρενέβη πριν από ένα χρόνο σε μια αυτονομιστική διαμάχη εξαπολύοντας μαζική στρατιωτική επίθεση επί γεωργιανού εδάφους.
- Ανησυχία έχει προκαλέσει στο αμερικανικό Πεντάγωνο η περιπολία δύο πυρηνοκίνητων ρωσικών υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ.
Αν και η παρουσία των υποβρυχίων δεν μπορεί να θεωρηθεί προκλητική και αυτά πλέουν εκτός των χωρικών υδάτων των ΗΠΑ, η παρουσία τους ανέσυρε μνήμες από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι ένα από τα υποβρύχια έπλευσε την Τρίτη, περίπου 200 μίλια ανοικτά των ΗΠΑ. Η περιοχή στην οποία κινήθηκε το δεύτερο υποβρύχιο παραμένει αδιευκρίνιστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπλευσε νότια προς την Κούβα, ενώ πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν πως το υποβρύχιο κατευθύνθηκε προς το βορρά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ΗΠΑ από την πλευρά τους κατέγραψαν κάθε κίνηση των υποβρυχίων καθώς αυτά έπλεαν στα διεθνή ύδατα.  «Γνωρίζουμε που βρίσκονται και δεν έχουμε καμία ανησυχία για την ικανότητά μας να τα εντοπίζουμε», δήλωσε στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζεται. Τόνισε ωστόσο: «Ανησυχούμε απλώς και μόνο επειδή βρίσκονταν εκεί».
Η εφημερίδα αναφέρει, τέλος, πως ο Ομπάμα είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμιτρι Μεντβέντεφ, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν συζητήθηκε το ζήτημα της ρωσικής ναυτικής αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: