Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τζαμπαλάγια

Nόστιμο πιάτο, από την Νέα Ορλεάνη. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός θαλασσινών, λαχανικών και αλλαντικών, που δημιουργούν μία γευστική παλέτα χρωμάτων & αρωμάτων με βάση φυσικά το σπιρωτό Αμερικάνικου τύπου μακρύκοκο ρύζι.

Υλικά:

1 φακελάκι (125 γρ.) μακρύκοκο ρύζι

4 φέτες μπέικον

1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και κομμένες

1 βάζο σάλτσα ντομάτας

250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

1 φλυτζάνι του τσαγιού ζωμός κότας

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

½ κουταλιά κι του γλυκού μάραθο

Λίγες σταγόνες ταμπάσκο

Αλάτι

Πιπέρι

89-89-jambalaya_final

Eκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ροδίζουμε το μπέϊκον χωρίς λάδι. Όταν τηγανιστεί το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι προβρασμένο για 10 λεπτά, τον ζωμό της κότας, το ζαμπόν και το μπέϊκον. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 10 λεπτά.

Τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και το ταμπάσκο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρεται ζεστό.

Διάρκεια: Περίπου 40 λεπτά

9 σχόλια:

jacki είπε...

Μμμμμ ωραίο μοιάζει..
Μου θυμίζει λίγο και τηγανιτό ρύζι από Κίνα..
Πω πω πείνασα..
Πρέπει να πάω να πάω κάτι να φαώ για πρωινό.

mia maria είπε...

Καλημέρα! Πολύ ωραίο και μυρωδάτο! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Savvina είπε...

Μας άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα....
Θα αρκεστώ στα φασολάκια που έφτιαξα...έγινα και μαγείρισα λόγω καθυστέρησης ανοίγματος του καινούργιου κομμωτήριου που βρήκα δουλειά.
Καλή σου μέρα φιλενάδα.
Φιλιά.

Maria Tzirita είπε...

Αφαιρώ τις γαρίδες κι έχω το τέλειο, για μένα, πιάτο! Χρόνια πολλά και για το μπλογκάκι σου Ματρίγκα μου, να τα εκατοστήσει και να σε χαιρόμαστε! Φιλιά!

Σταλαγματιά είπε...

Έτσι όπως το βλέπω μου θυμίζει λίγο, λίγο όμως την εκπληκτική Παέλια που τρώγαμε στην Βαρκελώνη.
Αχχχχχχχχχχχχχχ

Α)))

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Μιλάμε για όνειρο!!
Ειδικά για εμάς που δεν τρώμε κρέας.
Το φτιαχνω αύριο κι όλας και ενημερώνω.
Καλημέρα.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

θα φάω πολύ!!!!!!

Lila Xagorari είπε...

Tι καταπληκτικό πιάτο είναι αυτό! Πίνακας ζωγραφικής! Χρόνια πολλα Matriga μας, να τα εκατοστήσεις το blog και σ'ανώτερα! Φιλιά

Matriga είπε...

Καλό μεσημέρι, σ' όλους σας.
Επειδή τις τελευταίες μέρες λόγω έλλειψης χρόνου ξενυχτάω για να ετοιμάζω τις αναρτήσεις στα blogs μου (να είναι καλά ο προγραμματισμός!) και δεν προλαβαίνω να απαντήσω στα σχόλιά σας, σας ζητώ συγνώμη για την απουσία μου στα σχόλιά σας και σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας.

Κοχυλένια σοκολατάκια πήρατε;; Πάνω δεξιά για όσους δεν κεράστηκαν ακόμη.
Πολλά κοχυλένια φιλάκια!