Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Γαστρονομική εξόρμηση στα όμορφα Καλάβρυτα


Το ξενοδοχείο Helmos Kalavrita είναι το πλέον ιστορικό ξενοδοχείο των Καλαβρύτων (οικοδομήθηκε το 1922). Ανακαινισμένο πλήρως το 2005, αποτελεί ιδανικό προορισμό στην Πελοπόννησο για αποδράσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου στην μαγευτική φύση της Αχαΐας, καθώς επίσης και για δεξιώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις, σεμινάρια, συνέδρια και λανσάρισμα προϊόντων. Στα Καλάβρυτα θα κάνετε βόλτα με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο και σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, θα περπατήσετε στο φαράγγι του Βουραϊκού, θα επισκεφτείτε τη Μονή της Αγίας Λαύρας, του Μεγάλου Σπηλαίου και το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θα γνωρίσετε την τοπική γαστρονομία.

Καινοτομία του HOTEL HELMOS KALAVRITA αποτελεί η σειρά σεμιναρίων γαστρονομίας και οινογνωσίας που διεξάγονται επί σειρά ετών, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τις γαστρονομικές απολαύσεις.

Ειδικότερα, προσφέρονται οι εξής θεματικές ενότητες:

• ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος και παραγωγός του κρασιού Ασπρολίθι, μας εξηγεί τα μυστικά του κρασιού, μας ξεναγεί στην αμπελουργική ζώνη της Ορεινής Αιγιάλειας και στο οινοποιείο του στο Σελινούντα Αιγίου και μας μαθαίνει να δοκιμάζουμε, να διακρίνουμε και να αναγνωρίζουμε τα ποικίλα είδη κρασιού.
• ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ: Το όνομα εγγύηση για τους γλυκούς πειραματισμούς είναι ένα: ο κορυφαίος chef patissier Στέλιος Παρλιάρος μας ξεναγεί σε ένα μαγικά «γλυκό» κόσμο και μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τις φημισμένες «γλυκές αλχημείες» του.
• ΜΕΛΙ - ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: H Σιμόνη Καφίρη, συγγραφέας του βιβλίου «Με αμύγδαλα, καρύδια και μέλι», μας μιλάει για το μέλι και τις διάφορες ποικιλίες του και μας καθοδηγεί να παρασκευάσουμε λουκουμάδες και μπακλαβά με μέλι. Στη διάρκεια του σεμιναρίου προβλέπεται επίσκεψη σε τοπικό παραγωγό μελιού και γευσιγνωσία μελιού.
• ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΨΩΜΙ: Ο Βασίλης Φρατζολάς, συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου «Γεύσεις της Θάλασσας», γνωρίζει πολλά γύρω από το καλό ελαιόλαδο και το ψωμί και μοιράζεται τα μυστικά και τις γνώσεις του με τους συμμετέχοντες. Στο τέλος του σεμιναρίου θα ξέρουμε πως να ξεχωρίζουμε ένα πραγματικά καλό ελαιόλαδο, αλλά και να φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικό ψωμί στο μίξερ.
• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ: Η Εύη Βουτσινά, μαγείρισσα και συγγραφέας και συντάκτης στον περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, μυεί τους λάτρεις του τυριού στη διαδικασία παραγωγής των διαφόρων ειδών, στη διατροφική τους αξία και ξεκινά μαζί σας ένα ταξίδι-παιχνίδι αφής και επαφής με στόχο την ανακάλυψη γεύσεων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει επίσκεψη στο τυροκομείο τοπικού παραγωγού φέτας Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: