Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Tο μικρό αγοράκι με την κούκλα...και ο μεθυσμένος οδηγός


Βρέθηκα σε ένα κατάστημα, στο διάδρομο με τα παιχνίδια.
Με την άκρη του ματιού μου, παρατήρησα ένα αγοράκι γύρω στα πέντε, το οποίο κρατούσε μια κούκλα.

Δε σταματούσε να της χαϊδεύει τα μαλλιά και να τη σφίγγει προσεκτικά πάνω του.
Αναρωτήθηκα για ποιον προοριζόταν αυτή η κούκλα.
Το αγοράκι γύρισε κάποια στιγμή προς την κυρία που βρισκόταν πλάι του:

«Θεία μου, είσαι σίγουρη ότι δε μου φτάνουν τα λεφτά;»
Η γυναίκα του απάντησε, χάνοντας κάπως την υπομονή της:

«Είπαμε ότι δεν έχεις αρκετά λεφτά για να την αγοράσεις.»

Έπειτα, η θεία του του ζήτησε να μείνει εκεί και να την περιμένει για λίγο κι εκείνη έφυγε βιαστικά. Το αγοράκι κρατούσε ακόμη στα χέρια του την κούκλα.
Τελικά κατευθύνθηκα προς το παιδί και το ρώτησα σε ποιον ήθελε να δώσει την κούκλα.

«Αυτή την κούκλα την ήθελε η αδερφή μου περισσότερο από καθετί για τα Χριστούγεννα. Ήταν σίγουρη ότι θα της την έφερνε ο Άι-Βασίλης.»

Του είπα τότε ότι μπορεί και να της την έφερνε, κι εκείνο μου είπε θλιμμένο:

«Όχι, ο Άι-Βασίλης δεν μπορεί να πάει εκεί που είναι τώρα η αδερφή μου... Πρέπει να δώσω την κούκλα στη μαμά μου να της την πάει.»
Τα μάτια του ήταν πολύ θλιμμένα ενώ έλεγε αυτά τα λόγια.
«Πήγε να συναντήσει τον Χριστούλη. Ο μπαμπάς λέει ότι και η μαμά θα πάει να συναντήσει το Χριστούλη σε λιγάκι. Έτσι, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να πάρει την κούκλα μαζί της και να την πάει στην αδερφούλα μου.»

Η καρδιά μου πήγε να σταματήσει.
Το αγοράκι σήκωσε το βλέμμα προς εμένα και μου είπε:

«Είπα στον μπαμπά να πει στη μαμά να μη φύγει αμέσως. Ζήτησα να περιμένει μέχρι να γυρίσω από το μαγαζί.»

Μετά, μου έδειξε μία φωτογραφία που απεικόνιζε το ίδιο το αγοράκι μέσα στο κατάστημα να κρατάει την κούκλα και μου είπε:

«Θέλω η μαμά να πάρει κι αυτή τη φωτογραφία μαζί της, για να μη με ξεχάσει. Την αγαπάω τη μαμά και δε θέλω να μ'αφήσει, αλλά ο μπαμπάς λέει ότι πρέπει να πάει μαζί με την αδερφούλα μου.»

Ύστερα, χαμήλωσε το κεφάλι του κι έμεινε σιωπηλό.

Έψαξα στην τσάντα μου κι έβγαλα από μέσα ένα μάτσο χαρτονομίσματα και ρώτησα το αγοράκι:

«Τι λες να μετρήσουμε τα λεφτά σου μια τελευταία φορά για να σιγουρευτούμε;»

Εκείνο απάντησε:«Εντάξει, όμως πρέπει να βγουν αρκετά.»

Έριξα κρυφά κάποια χρήματα μαζί με τα δικά του και αρχίσαμε το μέτρημα. Έφταναν με το παραπάνω για την κούκλα. Περίσσευαν κιόλας αρκετά.

Το αγοράκι ψιθύρισε:«Ευχαριστώ Χριστούλη που μου έδωσες αρκετά λεφτά.»
Έπειτα με κοίταξε και είπε:

«Είχα ζητήσει από το Χριστούλη να κάνει να έχω αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω την κούκλα και η μαμά μου να μπορεί να την πάει στην αδερφούλα μου.

Εκείνος άκουσε την προσευχή μου.Ήθελα να έχω αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω και ένα λευκό τριαντάφυλλο για τη μαμά, όμως δεν τόλμησα να του το ζητήσω. Εκείνος μου έδωσε αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω την κούκλα και το λευκό τριαντάφυλλο. Ξέρετε, αρέσουν πολύ τα λευκά τριαντάφυλλα στη μαμά...»

Λίγα λεπτά αργότερα, η θεία του ξαναγύρισε, κι εγώ απομακρύνθηκα σπρώχνοντας το καροτσάκι μου. Τέλειωνα τα ψώνια μου με ένα συναίσθημα εντελώς διαφορετικό από ότι όταν τα άρχιζα.

Δεν μπορούσα να βγάλω απ'το μυαλό μου το αγοράκι. Μετά θυμήθηκα ένα άρθρο στην εφημερίδα, λίγες μέρες πριν, που μιλούσε για έναν οδηγό σε κατάσταση μέθης που είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια νεαρή γυναίκα με την κόρη της. Το κοριτσάκι είχε πεθάνει ακαριαία και η μητέρα ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Η οικογένεια έπρεπε να αποφασίσει εάν θα της διέκοπταν την αναπνευστική στήριξη... Να ήταν άραγε η οικογένεια του μικρού αγοριού;

Δυο μέρες μετά, διάβασα στην εφημερίδα ότι η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή. Δεν μπόρεσα να μην πάω ν'αγοράσω ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και να βρεθώ στην αίθουσα όπου εκθέταν τη σωρό της.

Ήταν εκεί και κρατούσε ένα όμορφο λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι της, μαζί με μία κούκλα και τη φωτογραφία του μικρού αγοριού από το κατάστημα.
Έφυγα από την αίθουσα κλαίγοντας και με την αίσθηση ότι η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα. Η αγάπη που είχε αυτό το αγοράκι για τη μαμά του και την αδερφή του ήταν τόσο μεγάλη και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ένας μεθυσμένος οδηγός του τα πήρε όλα μακριά...


Aπό ένα chain e-mail που έλαβα και με άγγιξε...


ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

Κάθε φορά που έχετε πιει αλκοόλ, πριν πιάσετε στα χέρια τα κλειδιά του αυτοκινήτου... θυμηθείτε αυτή την ιστορία και τότε ίσως, επαναπροσδιορίσετε μέσα σας την αντίληψη σας για την αξία της ζωής και επιλέξετε να καλέσετε ταξί ή να μπείτε στο αυτοκίνητο ενός φίλου...

Πετώντας ψηλά με 7 τραγούδια

Μετά την πρόσκληση που είχα από το SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ – που τον ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση - για να αναρτήσω, όπως εκείνος 7 τραγούδια που με αντιπροσωπεύουν τον τελευταίο καιρό και οι στίχοι τους περιγράφουν μια ιστορία με νόημα, είπα να διαλέξω τα πρώτα που θα περάσουν από το μυαλό μου.
Και αυτό, γιατί το να επιλέξω τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια, θα σήμαινε πως δεν θα έφταναν 7 blogs για να τα αναρτήσω. Αφήστε που θα είχα χάσει πολλές ώρες στην προσπάθεια μου να επιλέξω όλα όσα με άγγιξαν!



Celine Dion widget by 6L & Daxii


”Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις” λέει ο Paulo Coelho. Εγώ θέλω κάτι πολύ στη ζωή μου αυτή τη στιγμή και προσεύχομαι να το αποκτήσω. Έτσι πετώ…, ονειροβατώ και ελπίζω να έρθει αυτό που επιθυμώ, κάνοντας μόνο θετικές σκέψεις.
Η διαφορά ανάμεσα στο πιθανό και το απίθανο
είναι το τι πιστεύεις.
Εγώ όσο ζω, θα ονειρεύομαι
και θα πλάθω τον παράδεισό μου!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Άσπρα καράβια τα όνειρά μας!


Άραγε, θυμάστε τα χάρτινα βαρκάκια, με τα οποία παίζαμε όταν είμασταν παιδιά;;
Αναπολώ τις στιγμές που ο πατέρας μου έφτιαχνε τα καταπληκτικά βαρκάκια του και τους υπέροχους ναυτικούς κόμπους! Τα χάρτινα όμως βαρκάκια του, μου έμειναν έντονα στη μνήμη, ειδικά για την ταχύτητα με την οποία τα έφτιαχνε. Τι όμορφα τα παιδικά μας χρόνια! Τα νοσταλγώ...

Δείτε λοιπόν το video για να θαυμάσετε και σεις,
πως γίνονται τα χάρτινα βαρκάκια!

Άνοιξη και... Έρως ανίκατε μάχαν!


Όπως οι μπαταρίες θέλουν το Γερμανό τους, έτσι και έρωτας θέλει το καψουροτράγουδό του....

Έτσι λοιπόν, είπα να μπω και γω στο "τριπάκι"

να αφιερώσω ένα τραγούδι στον αγαπημένο μου

πρίγκηπα, που μου λείπει πολύ!

Ό,τι πιο όμορφο

Μες στη νύχτα, στο σκοτάδι
η ματιά σου χίλια φώτα ανάβει
με μια λάμψη με τυλίγει
σαν το διαμαντένιο δαχτυλίδι.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις
εύκολα μπορείς να με μαγέψεις
στην ασχήμια όλου του κόσμου
ευτυχώς που έχω εσένα φως μου.

'Ο,τι πιο όμορφο υπάρχει
στη ζωή μου είσαι εσύ
τύφλα το φεγγάρι να 'χει
εσύ λάμπεις πιο πολύ.

Η καρδιά μου φτερουγίζει
το όνομά σου, όταν δειλά ψελλίζει
σε κοιτάζω κι ανεβαίνω
πρόσωπό μου τρισχαριτωμένο.

'Ο,τι πιο όμορφο υπάρχει
στη ζωή μου είσαι εσύ
τύφλα το φεγγάρι να 'χει
εσύ λάμπεις πιο πολύ.

Το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο!!

Δείτε αυτό το μπάνιο του ξενοδοχείου...



και την κρεββατοκάμαρα
του δωματίου...


.......
.......
.......

Θα φανταζόσασταν ποτέ,
πως πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο στον κόσμο;;

Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο...
ένα Ελικόπτερο με 18 υπερπολυτελή δωμάτια!!









H Google έσπασε το φράγμα των 100 Δις $


Το πρώτο brand η αξία του οποίου ξεπέρασε το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται πως έγινε η Google. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που πραγματοποίησε η BrandZ και τα οποία καταδεικνύουν πως η αξία του brand του παγκόσμιου διαδικτυακού κολοσσού έφτασε στα 100,039 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση μεγέθους 16% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Την Google ακολουθούν οι Micrοsoft και Coca-Cola, που κατέλαβαν τη
δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, παρά την οικονομική κρίση, η αξία των 100 κορυφαίων brands έχει αυξηθεί κατά 2% σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, χαρακτηριστική είναι η σταθερότητα που παρατηρείται στην αγορά, καθώς τα 85 από τα 100 φετινά κορυφαία brands βρίσκονταν και στην αντίστοιχη περσινή λίστα.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Το rapidshare κοινοποιεί στοιχεία χρήστη του?


Εκνευρισμό μεταξύ των χρηστών του, έχει προκαλέσει η ενέργεια του Rapidshare, της διάσημης υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων με έδρα στη Γερμανία, να παραδώσει πληροφορίες χρηστών της σε δισκογραφικές εταιρείες.

Το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια από χρήστη του rapidshare που ισχυρίστηκε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του από τις γερμανικές αρχές επειδή "ανέβασε" στο λογαριασμό του το νέο album των Metallica, "Death Magnetic" μια μέρα πριν τη παγκόσμια κυκλοφορία του.

Όπως όλα δείχνουν, η δισκογραφική εταιρεία των Metallica ζήτησε την ip διεύθυνση του χρήστη από το Rapidshare. Στη συνέχεια ζήτησε από την Deutche Telekom, το γερμανικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, να φανερώσει τα προσωπικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από την ip διεύθυνση, πριν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Οι δισκογραφικές εταιρείες φαίνεται να κάνουν χρήση της παραγράφου 101 της γερμανικής νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή επιτρέπει στους ιδιοκτήτες περιεχομένου να ζητήσουν δικαστική εντολή από τους παρόχους Internet ώστε να φανερώσουν τα προσωπικά στοιχεία χρηστών που ανήκουν σε συγκεκριμένες IP διευθύνσεις.

Αν και το rapidshare δεν κοινοποιεί τέτοιες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι έδωσε τουλάχιστον σε μια δισκογραφική εταιρεία αυτά τα στοιχεία η οποία στη συνέχεια τα διασταύρωσε με τον αντίστοιχο πάροχο.

Ανάγκη για αίμα!

Έλαβα το παρακάτω μήνυμα και το αναρτώ για να βοηθήσουμε ένα συνάρθρωπό μας:

Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα.
Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00.
Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας 'Ο αρνητικό'.
Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ. ΤΗΛ:26210-35638, ΚΙΝ: 6944 434 559

Το χαμόγελο της ημέρας!


Eπειδή τώρα είμαι στη γραφείο - μου φαίνεται πως η Πρωτομαγιά αργεί ακόμη (!) - για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας, είπα να σας παρουσιάσω στείλω το link που μου έστειλε η αγαπημένη μου φίλη Ορσαλία Την ευχαριστώ πολύ και ιδιαίτερα για την πολύτιμη φιλία της.
Φιλιά πολλά, Λία μου και πάντα να χαμογελάς!

Απλώς κάντε κλικ εδώ και χαμογελάστε!

Αϊνστάιν


Από τότε που πέθανε ο Αϊνστάιν το 1955, οι επιστήμονες δεν έχουν σταματήσει να μελετούν τον εγκέφαλό του για να δουν αν και πώς λειτουργούσε διαφορετικά από αυτόν των υπολοίπων ανθρώπων. Ένας ακόμα ερευνητής ανακοίνωσε τώρα ότι βρήκε νέες διαφορές με τους κοινούς θνητούς. Η γενική ιδέα, που προκύπτει και από τη νέα μελέτη, είναι ότι αυτό που έκανε τον Αϊνστάιν μεγαλοφυΐα, δεν ήταν το μέγεθος του εγκεφάλου του, αλλά η διαφορετική δομή του.

Αμέσως μετά το θάνατο του Αϊνστάιν, ο παθολόγος του πανεπιστημίου Πρίνστον Τόμας Χάρβεϊ αφαίρεσε τον εγκέφαλο του διασημότερου στον κόσμο φυσικού για περαιτέρω μελέτη, με αποτέλεσμα σήμερα ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν να βρίσκεται πλέον σε 240 κομμάτια.

Όμως, πριν αρχίσει ο κατατεμαχισμός του εγκεφάλου, είχαν γίνει αναλυτικές μετρήσεις και είχαν τραβηχτεί πολλές φωτογραφίες του άθικτου ακόμα εγκεφάλου. Οι φωτογραφίες αυτές, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, μελετώνται από επιστήμονες για να "ξεκλειδώσουν" τα μυστικά του εγκεφάλου του.

Αυτό που έχει ξαφνιάσει τους μελετητές, είναι το γεγονός ότι ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν, με βάρος 1.230 γραμμαρίων, είναι μικρότερος από το μέσο όρο των ανθρώπων, συνεπώς δεν μπορεί να είναι το μέγεθος που εξηγεί τη νοητική του ικανότητα. Μια άλλη μελέτη Καναδών ερευνητών, το 1999, διαπίστωσε ότι οι βρεγματικοί λοβοί του Αϊνστάιν ήσαν κατά 15% πλατύτεροι από το μέσο ανθρώπινο όρο. Οι λοβοί αυτοί συνήθως συνδέονται με την επεξεργασία των σημάτων της όρασης, τη αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου και τα μαθηματικά.

Τώρα, μια νέα μελέτη διαπίστωσε και άλλες διαφορές. Ο Ντιν Φολκ του πολιτειακού πανεπιστημίου της Φλόριδα στις ΗΠΑ, μελετώντας ενδελεχώς τις αρχικές ολοκληρωμένες φωτογραφίες του εγκεφάλου, διαπίστωσε ότι οι βρεγματικοί λοβοί, εκτός του μεγαλύτερου εύρους τους, περιέχουν ένα σπάνιο μοτίβο από αυλάκια και ραβδώσεις. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θεωρείται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην "οπτική σκέψη" που διέθετε ο Αϊνστάιν στη φυσική και την κοσμολογία και η οποία τον οδήγησε στις μεγαλοφυείς ενοράσεις του.

Ένα άλλο ιδιόμορφο στοιχείο που εντόπισε ο Φολκ, αφορά ένα σβωλάκι στον κινητικό φλοιό, που συνήθως σχετίζεται με την μουσική ικανότητα - και ο Αϊνστάιν έπαιζε βιολί από την παιδική του ηλικία.

Τελικά...τι γίνεται με το Πάμε Στοίχημα;

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στο internet. Μου στάλθηκε με e-mail. Διαβάστε το....

Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο στοίχημα.

Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στονεπικεφαλής της Θύρας 7 επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας.

Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. … Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να συμπληρώσουμε ότι η λίστα της Λιάνας Κανέλλη κυκλοφορεί εδώ και μία τριετία, είχε μάλιστα δημοσιευτεί και στο "Ποντίκι", όμως κανενός αυτί δεν ίδρωσε. Τώρα φαίνεται, καθώς οι πρασινογαλάζιοι κονταροχτυπιούνται αποκαλύπτοντας ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, ήρθε κι η ώρα να πέσει φως σε κάποιες πτυχές της αθλιότητας, που ονομάζεται διαπλοκή πολιτικών και οικονομικών παραγόντων αυτής της χώρας.

Τα πρόσωπα της θύρας 7 που φωτογραφίζει η λίστα, είναι ίσως ο εύκολος στόχος. Μήπως όμως, τα κερδισμένα δελτία είχαν κι άλλους αποδέκτες πέρα από αυτούς της λίστας; Η εικαζόμενη λαθροχειρία, το να γράφει δηλαδή κάποιος εκ των υστέρων αποτελέσματα ήδη γνωστά και να τα περνάει η μηχανή με προηγούμενη ημερομηνία, είναι κάτι που εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος, δύσκολα όμως να αποδειχθεί.

Διότι αυτός που έχει τα γένια έχει και τα χτένια...

Άλλωστε, ο ένας από τους τρεις κατονομασθέντες ως "νταβατζής" της διαπλοκής από τον νυν πρωθυπουργό, εν μέσω μπυροσουβλακοφαγίας προ ετών στον Μπαϊρακτάρη, κατόρθωσε να απαλλαγεί επί των τελευταίων κυβερνήσεων από τον βραχνά ΤΕΣΣΑΡΩΝ!!! κακουργημάτων, είτε με οριστικά βουλεύματα της τυφλής ελληνικής "δικαιοσύνης", είτε λόγω παραγραφής, αφού τα όργανα της Πολιτείας, άλλοτε κοιμούνταν ή ξεχνούσαν ή έπαιρναν δυσμενείς μεταθέσεις...

Δεν θα αποτιμήσουμε εδώ, το βαθμό της ηλιθιότητας όλων αυτών, που νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι παίζοντας τα "τυχερά" παιχνίδια. Θα στηλιτεύσουμε όμως, όλους αυτούς (πολιτικούς, οικονομικούς, πνευματικούς παράγοντες) που συναινούν και αποσιωπούν στη μεθοδευμένη αποκολοκύνθωση της κοινωνίας, που όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά συνεχίζει να τρέφει τη σαπίλα της με τα τηλεοπτικά σκουπίδια, αποχαυνωμένη και εκμαυλισμένη από την ψευδαίσθηση της κάλπικης ευημερίας που συντηρούν τα δανεικά και οι απατηλές ελπίδες από τα κάθε λογής απατεωνοπαίχνιδα.

Πηγή: kerkida.gr

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Τζουγκρί vs Αλάτσι: Ποιο εστιατόριο προτιμάτε ?

Τζουγκρί (απότομος βράχος)

Ιδιοκτήτης είναι ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης, που δημιούργησε στο Καλαμάκι, ίσως το πιο comme il faut κρητικό εστιατόριο της πόλης. Το Τζουγκρί έχει μια έντονη θεατρικότητα στη διακόσμηση, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από κρητικά πιάτα.
Θουκυδίδου 53-55, Καλαμάκι,τηλ. 210 9836260.

Αλάτσι

Το Αλάτσι του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2005 και από τότε σερβίρει εξαιρετική κρητική κουζίνα στον διακριτικά μοντέρνο χώρο του, πίσω από το Χίλτον. Προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες και κουζίνα σαφώς προσανατολισμένη προς τα Χανιά.
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, τηλ. 210 7210501-2


Είπαμε και μεις να κάνουμε μια έρευνα, όπως όλοι. Αναμένουμε λοιπόν, τις εντυπώσεις σας από τα συγκεριμένα εστιατόρια - αν έχετε επισκεπτεί κάποιο από τα δύο - αφού είμαστε λάτρεις της κρητικής κουζίνας... και όχι μόνο!

Ο δρόμος του Ρόδου!


Τον τελευταίο καιρό, έχω πάρει πολλά μαθήματα ζωής. Ίσως γιατί "πέρασε ο Κρόνος από πάνω μου" - κυριολεκτικά και μεταφορικά! Ένα από τα πολλά μαθήματα που πήρα ήταν, ότι για να ξεπεράσω την εσωτερική φοβία που είχα για τις μόνιμες σχέσεις, έπρεπε να μείνω μόνη μου για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να αφεθώ!

Σήμερα διάβασα κάποια moto και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί είναι αλήθειες που τις βίωσα...

  • Δεν είναι αργά ποτέ για να προσπαθούμε για το καλύτερο.
    Όσο υπάρχει στη γη, ένα δέντρο, ένα ζώο ή ένας άνθρωπος
  • Θυμήσου... Αυτός που πυροβολεί πρώτος, είναι και ο πιο φοβισμένος.
  • Το να διαλύσεις τον Άλλο είναι εύκολο
    Το ν΄ αγαπήσεις είναι δύσκολο
    Το να παρηγορείς είναι μια αρχή
    Το να μένεις εκεί είναι μισός δρόμος...
Η γνώμη μου είναι ότι το να το πετύχουμε, εξαρτάται από το πόσο έτοιμοι είμαστε (δηλ. αν τα έχουμε βρει και καταφέραμε να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας). Τότε αν αφεθούμε, θα θελήσουμε να μοιραστούμε τις στιγμές μας με τον Άλλον και θα ανοίξει η μεγάλη πύλη για το Δρόμο της Αγάπης... Το δρόμο που θα διαβούμε μαζί με τον Πρίγκηπα/Πριγκηπέσσα μας! Επιτέλους, ας μυρίσουμε όλοι αυτό το ρόδο...

Οι 13 καλύτερες ατάκες του Αρκά

1. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.

2. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.

3. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!

4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.

5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

6. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ... ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ!

7. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

8. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.

9. ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

10. ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ.

11. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

12. Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

13. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

I am Your Angel


R. Kelly widget by 6L & Daxii

Και επειδή υπάρχουν τόσες χιλιάδες επειδή για να σου πω…
είπα πως δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά αρκεί η επανάληψη της αφιέρωσης αυτού του τραγουδιού.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον πρίγκηπα, που θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία.
Καλό και ονειρεμένο ταξίδι, αστέρι μου.

Προσεχώς στην οθόνη...


Αλλάζει (;) πάλι χέρια η Forthnet


Στο σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει εκ νέου ιδιοκτησιακό καθεστώς η Forthnet αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο οποίο επισημαίνεται ότι η Emirates Ιnternational Telecommunications, ένα χρόνο μετά την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αναζητά αγοραστή.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κρατική επενδυτική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, φέρεται να βρίσκεται σε επαφή με το ευρωπαϊκό fund Advent Ventures Partners, με στόχο τη μεταβίβαση της συμμετοχής της στη Forthnet η οποία ανέρχεται περίπου στο 34%.

Τονίζεται επίσης, ότι οι επαφές των δύο πλευρών φέρεται να γίνονται σε γνώση της διοίκησης της Forthnet, καθώς και ότι η Emirates International Telecommunications (EIT) θα αποχωρήσει από την ελληνική εταιρεία, εφόσον υπάρξει το κατάλληλο τίμημα.

Η μετοχή της Forthnet κάνει ράλι στο ταμπλό του ΧΑ καθώς έφτασε να ενισχύεται έως και 17% έχοντας διακινήσει κοντά στα 900.000 τεμάχια με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 1,13 ευρώ. Χθες ο τίτλος ενισχύθηκε κατά 9%, ενώ από τις 20 Μαρτίου κερδίζει περί το 65%.

Μοναξιά και μοναχικότητα


Σήμερα, θέλησα να σας παραθέσω την παρακάτω στιχομυθία, που έλαβα με e-mail και θεωρώ, ότι ίσως και σεις τη βρείτε ενδιαφέρουσα, όπως εγώ. Κι αυτό, γιατί περιμένω τις γνώμες σας για το θέμα. Μου έχει λείψει πολύ η διαδραστική επικοινωνία!
Πρόκειται λοιπόν, για μια απορία που εκφράστηκε και την απάντησή της από τον "γκουρού" της ψυχολογίας, το φίλο μου Γιάννη, σχετικά με τα ερωτήματα που δημιούργησε η διατύπωση της ακόλουθης φράσης του:
“Ψάξε να «δεις» πολύ σοβαρά την αξία και την υφή της μοναξιάς”

Απορία:
“Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου το αναλύσεις αυτό, λίγο παραπάνω; Βασικά, θέλω να ρωτήσω πολλά πάνω σ' αυτό, αλλά πραγματικά αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω καν πώς να τα διατυπώσω, επειδή δεν θέλω να αφήσω απ' έξω κάτι άλλο…

Τι θα μπορούσε να εννοεί κάποια φωνή που σου ψιθυρίζει, "Πρέπει να μάθεις να είσαι μόνος σου." Είμαι σίγουρη ότι δεν το εννοεί σαν τιμωρία ή καταδίκη. Ούτε εννοεί, να αποκοπείς από τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε ότι είσαι καταδικασμένος να περάσεις όλη τη ζωή μόνος σου. Αυτό δεν μαθαίνεται έτσι. Και ούτε νομίζω ότι εννοεί τις στιγμές που μπορεί να κάνεις διαλογισμό.

Επίσης, άλλο μοναξιά κι άλλο μοναχικότητα. Ποιές είναι όμως οι διαφορές τους; Και γιατί η μοναξιά είναι πιο εποικοδομητική; Όπως ακούγεται σε εμένα η λέξη "μοναξιά" βγάζει μια μελαγχολία. Δεν σου λέω άλλα, γιατί πιστεύω ότι κατά βάθος ξέρεις τι ακριβώς ρωτάω, αν και δεν μπορώ να το διατυπώσω επακριβώς με λόγια.”

Aπόκριση:
“Μόνος μπορείς να είσαι για διάφορους λόγους. Ηθελημένα ή μη. Ελεγχόμενα ή ανεξέλεγκτα. Ανάλογα με τις δυνατότητές σου. Όσο πιο προαγμένος πνευματικά, τόσο πιο ελεγχόμενα και αυτοδιαμορφώσιμα. Η αξία της μοναξιάς έγκειται στο ότι η σοβαρή δουλειά σπάνια γίνεται ομοδύναμα, (όρος που μοιάζει αδόκιμος, αφού κυρίως οι δυνάμεις αξιολογούνται από το μέγεθός τους, κάνοντάς μας να λέμε "ισοδύναμα" κυρίως, αλλά παρακαλώ μην ξεχνάει κανένας πως οι δυνάμεις δεν έχουν μέγεθος μόνο, αλλά και φορά (!!!), για να μην αναφερθώ και σε πρόσθετες ιδιότητές τους, που περνούν πραγματικά απαρατήρητες...), από περισσότερους από έναν. Τα μεγάλα πνεύματα σπάνια ως καθόλου συνεργάστηκαν για να αποδώσουν. Μάλιστα οι παραλήπτες του έργου τους διέσπειραν το έργο νοθεύοντάς το...

Δεν υπάρχει τιμωρία ή καταδίκη, επειδή η δίκη είναι ανθρώπινο εφεύρημα... Αποκοπή υφίσταται μόνο όταν δεν διαθέτεις τις προδιαγραφές επικοινωνίας. Γι' αυτό, μόνιμα γύρω σου διαχέονται φυσικά σήματα κοινοποιήσιμα, που δεν γίνονται αντιληπτά από όλους, λόγω αδυναμίας λήψης του δέκτη, ή ακόμη και αποκωδικοποίησης τους από το ατομικό σύστημα του λήπτη...

Μοναχικότητα είναι η ελεγχόμενη μοναξιά. Η πρώτη ενέχει λίγη ή πολλή αυτογνωσία. Η δεύτερη είναι αποτέλεσμα συνηθισμένα εξωγενών παραγόντων-αποτελεσμάτων κακής διαχείρισης... Εποικοδομητική είναι η μοναχικότητα, όταν η διαχείριση από τον "κτήτορά" της έχει ποιότητα. Αν δεν έχει, μεταπίπτει σε μοναξιά. Η μελαγχολία μπορεί και να προκύπτει από ευαισθησία. Δεν είναι ευχάριστη μόνο όταν λείπει η χαρά...

Τέλος, όσο ανακριβέστερη η διατύπωση, τόσο πιο γόνιμη μπορεί και να είναι η έρευνα...”


Ανυπομονώ... για τα δικά σας σχόλια και απόψεις, σχετικά με τη μοναξιά, τη μοναχικότητα και την μελαγχολία.
Η φωτογραφία είναι "δανεισμένη" από το Κορίτσι της Βροχής
που το είχε απασχολήσει το θέμα αυτό, πριν αρκετό καιρό.

Προσθήκη:
Μετά από το σχολιασμό του φίλου μας Βασίλη
θέλησα να αναρτήσω το τραγούδι που μας πρότεινε: "'Ανθρωποι Μονάχοι"

Ευχαριστούμε πολύ, Βασίλη.
Ο Θεός να αναπαύσει την αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού.

Κολοσσιαία άμορφη μάζα στο διάστημα προκαλεί σύγχυση στους επιστήμονες

Αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας γιγάντιας και μυστηριώδους άμορφης αέριας μάζας, του είδους που μπορεί να κάλλιστα να μετατραπεί σε γαλαξία στο επόμενο στάδιο, που ονομάστηκε Himiko προς τιμήν της θρυλικής βασίλισσας της Ιαπωνίας.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό αυτής της μέγα-φυσαλίδας του αερίου προήλθε από πολλά τηλεσκόπια. Οι επιστήμονες λένε ότι το αντικείμενο δημιουργήθηκε όταν το σύμπαν ήταν περίπου 800 εκατομμυρίων ετών μόνο ή μόλις το 6% της σημερινής ηλικίας του. Ως γνωστόν ο Κόσμος μας είναι περίπου 13,7 δισεκατομμυρίων ετών.

Η γιγάντια φυσαλίδα αερίου Himiko εκτείνεται σε μια έκταση 55.000 έτη φωτός, ρεκόρ για την εποχή που φτιάχτηκε. Το τεράστιο μήκος του είναι συγκρίσιμο με την ακτίνα του δίσκου του Γαλαξία μας και η επιστημονική ονομασία αυτών των άμορφων γιγάντιων μαζών είναι Lyman-Alpha.

Ωστόσο, οι αστρονόμοι παραμένουν αβέβαιοι σχετικά με τη φύση της φυσαλίδας Himiko. Ακόμη και με μια χιονοστιβάδα δεδομένων από τα καλύτερα τηλεσκόπια στον κόσμο, δεν είναι απολύτως σίγουροι για το τι είναι αυτή η άμορφη μάζα.

Η εικόνα του αντικειμένου, από τα πιο απομακρυσμένα και βαριά ουράνια σώματα που βρέθηκαν ποτέ από τους επιστήμονες, είναι θολή, τόσο που οι αστρονόμοι δεν ήταν σε θέση να πάρουν μια γεύση για το τι είδους αντικείμενο είναι.

Μεταξύ των πολλών δυνατοτήτων, οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ιονισμένο αέριο που ενεργοποιείται από μια τεράστια μαύρη τρύπα. Ή θα μπορούσε να είναι ένας προ-γαλαξίας με μεγάλη αέρια δομή.

Επίσης, θα μπορούσε να είχε γεννηθεί από τη δραματική σύγκρουση δύο νέων γαλαξιών, από ένα μεγα-άνεμο που προκλήθηκε από ένα εντατικό σχηματισμό νέων άστρων, ή θα μπορεί να είναι κι ένας γιγάντιος γαλαξίας, με μια μάζα περίπου 40 δισεκατομμυρίων ήλιων.

"Όσο πιο πολύ μακριά κοιτάζουμε στο διάστημα, τόσο ποιο πίσω πάμε στον χρόνο", λέει ο Masami Ouchi του Ινστιτούτου Carnegie για την Επιστήμη, ένα ιδιωτικό κέντρο έρευνας, που καθοδήγησε την ομάδα των ερευνητών από την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. "

Έχω μείνει πολύ έκπληκτος από την ανακάλυψη," λέει ο Ouchi που έκανε χρήση του τηλεσκοπίου «Σουμπαρού» στη Χαβάη. "Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο θα μπορούσε να υπάρχει σε αυτό το πρώιμο στάδιο της ιστορίας του σύμπαντος", πρόσθεσε.

Αστρονόμοι προηγουμένως είχαν εντοπίσει μια εκτεταμένη φυσαλίδα αερίου αυτού του είδους, σε μια τέτοια απόσταση που το Σύμπαν είχε ηλικία δύο έως τρία δισεκατομμύρια χρόνια.

Το αντικείμενο όμως Himiko φαίνεται να αποτελεί μια αινιγματική εξαίρεση, γι αυτό και προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς δεν ταιριάζει με το καθιερωμένο μοντέλο δημιουργίας μεγαλύτερων γαλαξιών από τη συγχώνευση μικρότερων, μετά το πέρασμα αρκετού χρόνου από την αρχική Μεγάλη Έκρηξη.

Η σχετική εργασία, που δημοσιεύεται στο περιοδικό αστροφυσικής Astrophysical Journal, δείχνει ότι το Himiko περιέχει δεκαπλάσια μάζα από τη μάζα των γαλαξιών της ίδιας ηλικίας. Το γεγονός αυτό, κατά τον Ιάπωνα αστρονόμο Masami Ouchi, σημαίνει είτε ότι η επικρατούσα θεωρία για τη δημιουργία γαλαξιών είναι λανθασμένη είτε ότι το Himiko αποτελεί κάτι πραγματικά εξαιρετικό - αν όχι μοναδικό- στο σύμπαν. Όπως είπε, στο μέλλον δεν αποκλείεται να ανακαλυφθούν και άλλα τέτοια μυστηριώδη αντικείμενα.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Πρόγραμμα Γευσιγνωσιών Απρίλιος - Ιούνιος 2009


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009, 20.30
“ΠΑΠΙΚΟ” ΠΡΟΝΟΜΙΟ!

Η πρώτη ονομασία προέλευσης της Γαλλίας, μια από τις πλέον διάσημες οινοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη. Το Chateauneuf du Pape στοιχειώνει τα όνειρα του κάθε οινόφιλου με το μοναδικό terroir του, τις θρησκευτικές του καταβολές και σύμβολα και την αξεπέραστη πιπεράτη γεύση των υψηλόβαθμων κρασιών του.
Μια ...θεϊκή γευσιγνωσία που δεν πρέπει να χάσετε!
Τιμή συμμετοχής: 35 euro.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ 2009, 20.30
ΚΤΗΜΑ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ: Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Με της επιδόσεις της, η οινική Κρήτη έχει πλέον πείσει ακόμα και τους απαιτητικούς.
Μέρος του νέου ποιοτικού προσώπου του νησιού, είναι το κτήμα του σπουδαγμένου στο Πιεμόντε οινοποιού Νίκου Δουλουφάκη.
Με τα καλοφτιαγμένα και εξαιρετικά τιμολογημένα κρασιά του ένας από τους πλέον ανερχόμενους νέους οινολόγους της χώρας σίγουρα θα σας κερδίσει!
Τιμή συμμετοχής: Δωρεάν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2009, 20.30
ΣΤΟΝ... ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ.

Νομίζετε ότι το κρασί είναι το μόνο ικανό να σας κερδίσει με τον πλούτο και την πολυπλοκότητά του; Αν η απάντηση είναι ναι, σημαίνει ότι δεν έχετε γνωρίσει τον μαγικό κόσμο της μπύρας.
Σας ...προκαλούμε και σας προσκαλούμε λοιπόν, σε μια δοκιμή –μάθημα σπουδαίων ζύθων, που θα κάνουν πολλά κρασιά να ...κοκκινίσουν από ντροπή!
Τιμή συμμετοχής: 25 euro.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΪΟΥ 2009, 21.00:
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ GOLDEN PHOENIX.

Έχει συνδέσει το όνομά του με την υψηλής ποιότητας κινέζικη κουζίνα στη χώρα μας, και εξακολουθεί να την υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια και σεβασμό.
Το Golden Phoenix είναι η σταθερότερη αξία σε μια κουζίνα που σε ταξιδεύει με τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματά της.
Η εξαιρετικές επιδόσεις του καταστήματος του Ελληνικού και οι μοναδικοί συνδυασμοί με ξεχωριστά κρασιά εγγυώνται μια απόλυτα εξωτική εμπειρία. Τιμή συμμετοχής: 50 euro.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009, 20.00
Η ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ.

Πως βλέπει τη γευσιγνωσία ένας οινολόγος; Ο καταξιωμένος στο επάγγελμα Δημήτρης Γκουράβας μας μεταφέρει για λίγες ώρες στα θρανία του πανεπιστημίου του Μπορντό και με όπλα του τα ...υγρά που θα παρασκευάσει για την περίσταση, μας δίνει μια γεύση από “δίπλωμα γευσιγνωσίας”.
Μάθετε, τεστάρετε τις ικανότητές σας και κερδίστε, στην γευσιγνωσία της χρονιάς!
Τιμή συμμετοχής: 30 euro.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΚΥΡΙΑΚΗ 12-14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΝΙΚΗ ΑΧΑΪΑ.

Οι πλαγιές της Αιγιαλείας, αλλά και αυτές του Παναχαϊκού όρους δεν είναι μόνο ένας πανέμορφος προορισμός αλλά και πηγή για εξαιρετικά κρασιά.
Έτσι ένα χαλαρό τριήμερο στον υπέροχο Τετράμυθο αλλά και στο ολοκαίνουργιο οινοποιείο του Αντωνόπουλου αποτελεί μια...δροσερή οινοτουριστική εμπειρία.
Κερασάκι στην τούρτα η επίσκεψη στο “παραδεισένιο” κτήμα της οικογένειας Παρπαρούση.
Τιμή συμμετοχής: 230 euro.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 20.30
ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ RIESLING.

Δροσερό και ελαφρύ σαν καλοκαιρινός χυμός, πολύπλοκο και επίμονο σαν ένα βαρύ χειμωνιάτικο πιάτο.
Το riesling δεν θεωρείται τυχαία ως η σπουδαιότερη λευκή ποικιλία του πλανήτη. Και θα μας ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του μεγαλείου του μέσα από ένα ταξίδι σε όλες τις σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου στις οποίες ευδοκιμεί.
Όσοι εξαρτημένοι με το riesling λοιπόν, σπεύσατε!
Τιμή συμμετοχής: 30 euro..

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009, 20.30
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ... ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ!

Νεόφερτο στο οινικό κουρμπέτι, το οινοποιείο της Σιάτιστας 2 Φίλοι έχει καταφέρει, όχι μόνο να κερδίσει πλήθος βραβείων (μεταξύ των οποίων και αυτών του Ε Gourmet), αλλά και να προσφέρει μια γκάμα μοναδικών σε χαρακτήρα κρασιών.
Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη δουλειά τους, κορωνίδα της οποίας αποτελούν τα αξεπέραστα γλυκά κρασιά που παράγονται από αφυδατωμένα σε σκιερά ντιβάνια σταφύλια!
Το νέκταρ στο ποτήρι σας!
Τιμή συμμετοχής: Δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής... Club ΟΙΝΟφίλοι

Καραμέλλες!



Θυμάσαι που η μαμά σου, έλεγε να μην παίρνεις καραμέλλες από ξένους;

Ε, γι'αυτόν έλεγε!!!

Χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των πτήσεων;

Η χρησιμοποίηση των κινητών τηλεφώνων από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων στην ΕΕ, άρχισε πλέον να επιτρέπεται από τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι το μέτρο θα επεκταθεί του επόμενους μήνες.

Οι τρεις ευρωπαϊκές αερογραμμές είναι: Ryanair (Ιρλανδία), TAP (Πορτογαλία) & Bmi (Ηνωμένο Βασίλειο). Ήδη, ενισχύουν την υπηρεσία στους στόλους τους και έχουν εξοπλιστεί 27 αεροσκάφη. Ο αριθμός των αεροσκαφών αναμένεται για να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα όμως, με έρευνα που πραγματοποίησε ο ηλεκτρονικός κατάλογος ταξιδιωτικών πληροφοριών και πακέτων Travel For All (ο οποίος, με βάση τα google analytics, είχε το τελευταίο μήνα 28.300 μοναδικούς επισκέπτες) η πλειοψηφία των ταξιδιωτών απαντούν αρνητικά στην χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "Πρόσφατα οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει πιλοτικά να επιτρέπουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων με βάση ειδική τεχνολογία κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Θα σας ενοχλούσε η χρήση τους, όταν θα βρίσκεστε μέσα στο αεροπλάνο;", οι συμμετέχοντες δήλωσαν: Ναι 175, Όχι 76, Ίσως 17, Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ 8, Σύνολο: 276

A Dream Within A Dream

Πάρε μια χούφτα θάλασσα, πάρε μια χούφτα ήλιο
και πλύνε μου το πρόσωπο…
Όση και να 'ναι η δύναμή μου, θέλω έναν άνθρωπο μαζί μου
Η μοναξιά στήνει παγίδες και πληγώνει...
Ψάξε με μες στο σκοτάδι
Κρύψε με σ' ένα σου χάδι
Φίλα με να μη φοβάμαι.
Πάρε με αγκαλιά και πάμε

Μακάρι να έρθει η στιγμή
που θα ακούσω
δύο λόγια από καρδιάς

Θα είμαι ευλογημένη...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Φυσικοί βλέπουν τον Κόσμο σε μια κούπα με καφέ

Ο Arlie Petters καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Duke μαζί με έναν μεταπτυχιακό σπουδαστή του ανακάλυψαν μια συμπαντική αρχή, που ενώνει την παράξενη αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και σκιάς στην επιφάνεια του πρωινού σας καφέ, με τον ίδιο τρόπο που η βαρύτητα μεγεθύνει και παραμορφώνει το φως που έρχεται από απομακρυσμένους γαλαξίες.
Νομίζουν δε πως οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτή την αρχή για να χαρτογραφήσουν αόρατες περιοχές του σύμπαντος με σκοτεινή ύλη.
cusp_curve_effectΟι ακτίνες του φωτός ανακλώνται από τις πλευρές του μεταλλικού δακτυλίου σχηματίζονται το φαινόμενο της 'καμπύλης μισοφέγγαρου'
Οι ακτίνες φωτός εκ φύσεως ανακλώνται από μια καμπύλη επιφάνεια, σαν την εσωτερική επιφάνεια μιας κούπας του καφέ, σχηματίζοντας ένα μοτίβο που μοιάζει με τα φύλλα της φτέρης και που συγκλίνει σε ένα και μόνο σημείο στο κέντρο της κούπας ενώ είναι πιο φωτεινό στα άκρα της.
Οι μαθηματικοί και οι φυσικοί λένε αυτόν το σχηματισμό 'καμπύλη μισοφέγγαρου' (cusp curve) και την πιο φωτεινή άκρη του σχηματισμού “καυστική”, που σημαίνει έντονα φωτεινή, λέει ο Arlie Petters. "Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να συσσωρευτούν στην άκρη της καμπύλης πολλές ακτίνες του φωτός."
Ο σχηματισμός αυτός της ΄καυστικής' μελετήθηκε για πρώτη φορά από τον Leonardo da Vinci αρχές του 16ου αιώνα, και μπορεί να παρατηρηθεί οπουδήποτε στην καθημερινή ζωή, κατά την ανάκλαση του φωτός στην επιφάνεια του νερού μιας πισίνας ή κατά την ανάκλαση του φωτός από την θάλασσα στο σκαρί μιας βάρκας.
Ο σχηματισμός της καυστικής παρατηρείται επίσης στους βαρυτικούς φακούς, ένα φαινόμενο που προκαλείται από γαλαξίες τόσο μεγάλης μάζας που η βαρύτητα τους κάμπτει και παραμορφώνει το φως που προέρχεται από πιο μακρινούς γαλαξίες οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τους μεγάλους γαλαξίες. Αποδεικνύεται ότι η βαρύτητα τους είναι τόσο ισχυρή που οι ακτίνες του φωτός δεν πάνε ευθεία αλλά κάνουν καμπύλη, εξηγεί ο Petters, που είναι ειδικός στο φαινόμενο του βαρυτικού εστιασμού.
Arlie_Petters “Η Μητέρα Φύση δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα", λέει ο Petters. "Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι αυτό που μπορείς να παρατηρήσεις σε μια κούπα καφέ εκτείνεται σε ένα μαθηματικό θεώρημα με εφαρμογές στον Κόσμο.”
Από την γήινη οπτική γωνιά όλος ο Κόσμος μοιάζει με μια αέναη αλληλεπίδραση της βαρύτητας και του φωτός που εκτείνεται στα βάθη του χωροχρόνου. "Όπως σε κάθε φωτεινό μοτίβο κάποιες περιοχές είναι πιο φωτεινές και άλλες πιο σκοτεινές, έτσι και στην περίπτωση του σχηματισμού της 'καμπύλης του μισοφέγγαρου' ή καυστικής στην κούπα του καφέ τα φωτεινά μέρη βρίσκονται πάνω σε αυτές τις καυστικές καμπύλες", συνεχίζει ο Petters.
Η ερμηνεία των δεδομένων που προέρχονται από τηλεσκοπικές έρευνες απαιτεί την κατανόηση του φαινομένου της έμφυτης παραμόρφωσης του φωτός, η οποία προκαλείται από τους βαρυτικούς φακούς, που μερικές φορές παραμορφώνει την μακρινή πηγή του φωτός παράγοντας πολλαπλά είδωλα του ίδιου αντικειμένου.
A-Cup-of-CoffeeΟ Petters και οι συνεργάτες του, πρόσφατα ανακάλυψαν ότι αν μια τέτοια φωτεινή πηγή βρίσκεται στα σύνορα ενός καυστικού τόξου, τότε εμφανίζονται δύο πανομοιότυπες εικόνες να είναι τοποθετημένες ανώμαλα η μία δίπλα στην άλλη και να έχουν την ίδια λαμπρότητα. Και επειδή αυτοί οι δύο κλώνοι είναι παρόμοιας λαμπρότητας, αφαιρώντας τη μία λαμπρότητα από την άλλη οδηγούμαστε σε μηδενική συνολική λαμπρότητα.
Το φως και η σκιά αλληλεπιδρούν σε μια κούπα του καφέ και μπορεί να φαίνεται όμοιο με τον τρόπο που η βαρύτητα και το φως αλληλεπιδρούν στο σύμπαν.

Tα καρύδια ασπίδα εναντίον του καρκίνου του μαστού


Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι τα καρύδια πρέπει να έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, διότι περιέχουν ουσίες που βοηθούν τις αρτηρίες να μένουν υγιείς. Τώρα, μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να ελαττώνει και τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του μαστού. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά της ισχύουν και για τους ανθρώπους.

Τα καρύδια περιέχουν πλήθος ωφέλιμων συστατικών, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (είναι καλά τεκμηριωμένο ότι προφυλάσσουν από την καρδιοπάθεια και πιθανώς από τον καρκίνο), αντιοξειδωτικές ουσίες (πιστεύεται ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και φυτοστερόλες (επίσης πιστεύεται ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες).

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μάρσαλ, τάιζαν καθημερινά ποντίκια με ποσότητα καρυδιών που αντιστοιχεί σε 56,7 γραμμάρια κατανάλωσης από άνθρωπο.

Όπως ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AACR), συνέκριναν την ογκογένεση σε αυτά τα ποντίκια με εκείνη σε ομάδα ποντικιών που τρέφονταν φυσιολογικά. Έτσι διαπίστωσαν ότι τα ζώα που έτρωγαν καρύδια ανέπτυξαν λιγότερους όγκους, οι οποίοι επιπλέον είχαν πιο αργή εξέλιξη και ήταν πιο μικροί, απ’ ό,τι τα άλλα ποντίκια.

Συνεχίζοντας την έρευνά τους, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μοριακές αναλύσεις, οι οποίες έδειξαν πως ρόλο-κλειδί στην προστατευτική δράση των καρυδιών έπαιζαν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε λίπη και γι’ αυτό σε θερμίδες, αλλά το κύριο είδος λιπών που περιέχουν είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία ασκούν ωφέλιμες επιδράσεις στην υγεία.
ygeia.tanea.gr

Τι εστί SAR


SAR - Specific Absorption Rate
(Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης)
Ο SAR είναι ένα μέτρο της ισχύος που απορροφάται ανά μονάδα βάρους των βιολογικών ιστών και εκφράζεται σε watt ανά κιλό ή watt ανά γραμμάριο (watt/kg ή watt/g).

Ανεξάρτητοι φορείς καλούνται να ελέγξουν την RF ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και την επίδρασή της στους βιολογικούς ιστούς. Στα εργαστήρια, οι μετρήσεις του SAR γίνονται στην υψηλότερη επιτρεπτή ισχύ εκπομπής των κινητών τηλεφώνων.

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν θέσει αυστηρά όρια για τον έλεγχο της εκπεμπόνης ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων. Οι κατασκευάστριες εταιρίες είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν στις συσκευασίες των κινητών τους το SAR. Τα αποδεκτά επίπεδα SAR στην Ε.Ε. είναι 2,0 W/kg η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών έχει μετρηθεί μεταξύ των 0,5 και 1,0 W/kg.

Τα παρακάτω sites που σας παραθέτουμε θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια πιο πλήρη άποψη για τις συσκευές σας. Eνδεικτικά, επιλέξαμε να δείτε τους δείκτες SAR για τo Nokia N95 (αφού αυτό έχω εγώ και με ενδιαφέρει άμεσα ;) :
Nokia N95-1 (Type RM-159): 0.58 W/kg (το απλό που κυκλοφορεί εδώ)
Nokia N95-3 (Type RM-160): 0.72 W/kg (το αμερικάνικο απλό N95)
Nokia N95-5 (Type RM-245): 0.62 W/kg (κυκλοφορεί μόνο στη Κίνα)
Nokia N95-2 (Type RM-320): 0.47 W/kg (το 8GB που κυκλοφορεί εδώ)
Nokia N95-x (Type RM-321): 0.40 W/kg (άγνωστο)
Nokia N95-4 (Type RM-421): 0.50 W/kg (το αμερικάνικο 8GB)



http://sar.nokia.com/sar/index.jsp

28/4 Free Cone Day

Τα παγωτά Βen & Jerry’s καθιερώνουν και στην Ελλάδα το Free Cone Day, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου. Παράλληλα με το κέρασμα του παγωτού στους επισκέπτες, την ίδια ημέρα θα εορταστεί και ο ένας χρόνος παρουσίας των παγωτών στη χώρα μας.
Πιο αναλυτικά, το Free Cone Day θα εορταστεί στα καταστήματα Ben & Jerry’s: Ster Cinemas Μακεδονία και Ster Cinemas Ίλιον, Allou! Fun Park και Golden Hall.

6ο πιο δημοφιλές site παγκοσμίως

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ SOCIAL NETWORK ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ FACEBOOK

Την 6η πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στον κόσμο και τη δημοφιλέστερη επιλογή, όσον αφορά στα social networking sites στον Ευρώπη αποτελεί το Facebook. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της εξειδικευμένης εταιρείας comScore, τα στοιχεία της οποίας καταδεικνύουν πως οι unique visitors του Facebook αγγίζουν τα 275 εκατομμύρια σε μηναία βάση, με το μέσο χρήστη να αφιερώνει τρεις ώρες κάθε μήνα στο social networking site.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, το Facebook «απορροφά» πλέον το 4,1% του χρόνου που περνούν online οι Ευρωπαίοι χρήστες του διαδικτύου, ενώ αντιστοιχεί στο 30,4% του χρόνου που αφιερώνεται σε social networks.

Πάνε τώρα μέρες που δεν σου είπα σ' αγαπώ

Η αγάπη μου για σένα δυναμώνει…
Βρήκα τον παράδεισο δυο βήματα από την άβυσσο…
Έδιωξες πια τη βροχή, ουράνιο τόξο έχει βγει…


...Άσε με να σ’ αγαπάω!

Ότι αξίζει είναι οι στιγμές – Έλενα Παπαρίζου

Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις


Στη ζωή δεν νομίζω η ευτυχία
να μας χαρίζεται έτσι απλά
κι αν μοιράζει αγάπη και λαχεία
μετά τους βάζει μια φωτιά


Μα εγώ θα ονειρεύομαι ακόμα
και εσένα θα βλέπω όπου κοιτώ
θα σε βρίσκω στης θάλασσας το χρώμα
στον ήλιο και στον ουρανό

Θα σε βρω κι αν κοιτάξω το φεγγάρι
θα σε βρω στης ζωής μου τις στροφές
και ας τρέχει ο χρόνος να μας πάρει
ότι αξίζει είναι οι στιγμές


Στη ζωή δεν νομίζω η ευτυχία
για μια ζωή να διαρκεί
κι αν πετάς μες τα σύννεφα τη μία
την άλλη θα βρεθείς στη γη


Μα εγώ θα ονειρεύομαι ακόμα
και εσένα θα βλέπω όπου κοιτώ
θα σε βρίσκω στης θάλασσας το χρώμα
στον ήλιο και στον ουρανό

Θα σε βρω κι αν κοιτάξω το φεγγάρι
θα σε βρω στης ζωής μου τις στροφές
και ας τρέχει ο χρόνος να μας πάρει
ότι αξίζει είναι οι στιγμές


Το τραγούδι αυτό με την πανέμορφη μουσική είναι αγαπημένο μου κι αυτό το βίντεο είναι ένα από τα ωραιότερα που έχω δει. Δείτε το γιατί πραγματικά αξίζει. 
Στο τέλος αυτού του νέου βιντεοκλίπ, ο δημιουργός του, αναφέρει: “…τίποτα δεν κρατάει για πάντα.”

Διαφωνώ, γιατί…
η αγάπη κρατάει παντοτινά,
όπως και τα διαμάντια!

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Μοιάζουμε - Δύσκολα αφήνεσαι, δίνεις δε δίνεσαι, ας πλησιάσουμε κι ας μην τρομάζουμε

Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης


Πες μου τι θες
δεν κυνηγάω πια σκιές
και με τρομάζουν οι αλλαγές
Δεν είναι η αγάπη
ένα παιχνίδι ασφαλές

Τέτοιες βραδιές
μπαίνουμε μέσα σε φωτιές
σ' ένοχες σκέψεις μυστικές
λόγια κουβάρια
που τυλίγουν τις καρδιές

Άλλα λέω άλλα κάνω κι άλλα εννοώ
μια τολμάω να πεθάνω
μια σκοτώνω εγώ
άλλα λες κι εσύ καρδιά μου
κι άλλα εννοείς
αν κοιτάξεις πιο βαθιά μου
μοιάζουμε θα δεις

Γίναμε καρδιά μου ίδιοι
μες το ίδιο μας παιχνίδι
μοιάζουμε μοιάζουμε
Γίναμε καρδιά μου ίδιοι
μες το ίδιο μας παιχνίδι
μοιάζουμε πόσο μοιάζουμε

Τέτοιες βραδιές
τι λεν τα βλέμματά μας πες
που 'ναι γεμάτα αστραπές
Δεν έχει η αγάπη
μόνο όψεις τρυφερές

Εγωισμοί
δειλές κι αμήχανες σκηνές
δικές μας άμυνες σκληρές
Δεν είναι η αγάπη
ένα παιχνίδι ασφαλές

Αισιοδοξία είναι... να αγαπάς και ν' αγαπιέσαι!

025 Σήμερα διάβασα στο blog Α! μπε μπα Blog - ΑΑΤΟΝ του φίλου μου Νίκου το δόγμα του αισιόδοξου
Μου άρεσε πολύ και σκέφτηκα πως μετά την Ανάσταση του Κυρίου, είναι ότι πιο κατάλληλο.
Συμπληρώνω λοιπόν παρακάτω, κάποια ακόμη στοιχεία για την αισιοδοξία.


Αισιοδοξία είναι...
Όταν το χαμόγελο δεν σβήνει - παρ’ όλες τις δυσκολίες – και ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου, χωρίς λόγο.
Όταν βλέπεις το φεγγάρι ψηλά στον έναστρο ουρανό και σε λούζει με τη λάμψη του.
Όταν επιστρέφοντας μόνο σου από την έξοδό σου, οδηγάς σε άδειους δρόμους και νιώθεις γαληνεμένος.
Όταν το πρωί σε υποδέχεται ένας ολόλαμπρος ανοιξιάτικος ήλιος και συ ξεκινάς τη μέρα σου σκεπτόμενος ότι είσαι μοναδικός.
Όταν χαίρεσαι τον καφέ σου και τον μοιράζεσαι με φίλους ή με τον σύντροφό σου.
Όταν οι ζεστές ακτίνες του ήλιου φιλτράρουν την ψυχή σου.
Όταν έχεις φίλους, που νοιάζονται και νοιάζεσαι και συ γι’ αυτούς.
Όταν ξέρεις πως υπάρχει δίπλα σου κάποιος που σ’ αγαπάει και που ότι και να σου συμβεί θα είναι δίπλα σου, γεμάτος κατανόηση και θέληση να μοιραστείτε το σήμερα.
Αισιοδοξία είναι… όταν δεν το βάζεις ποτέ κάτω!!

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Καλό Πάσχα!!

Εικόνα2
Το Shell-land σας εύχεται Καλό Πάσχα με υγεία για σας & την οικογένειά σας. Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα, εντός και εκτός των τοιχών και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας!
Να προσέχετε αυτές τις μέρες στις μετακινήσεις σας και κυρίως να μην οδηγείτε όταν έχετε πιει αλκοόλ…

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Χαμογελάτε γιατί είναι μεταδοτικό!

Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της. Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο που κρατά ένα Κρητικό μαχαίρι.


- Φίλε, του λέει, πολύ ωραίο το μαχαίρι σου. Πόσα θέλεις για να μου το δώσεις;

- Δεν είναι για πούλημα, απαντά ο Κρητικός.

- Θα σου δώσω όσα θες, λέει ο πλούσιος.

- Όχι, ξαναλέει ο Κρητικός.

- Να, θα σου δώσω το χρυσό μου Ρόλεξ, λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.

- Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα.

- Μα γιατί; ρωτά ο πλούσιος.

- Γροίκα, λέει ο Κρητικός. Αν μου δώκεις το Ρόλεξ τσαι σου δώκω την μαχαίρα, τσαι πάωε στο χωριό, τσαι κάτσω στον καφενέ, τσαι πιω δύο ρατσια, τσαι με πιάκει ο πεντοζάλης, τσαι έρθει κάποος τσαι μου πει: "Τσι μάνας σου το..." Εγώ ήντα θα του πω; "Εννιά παρά τέταρτο;"