Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

16 – Ένα μυθιστόρημα γύρω από μια χαμένη μουσική συμφωνία

Το Σάββατο παραβρέθηκα σε μία πολύ όμορφη παρουσίαση βιβλίου στο forum του fnac στο Μοναστηράκι. Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ συναντήθηκε με την φίλη μου και γνωστή δημοσιογράφο Λώρη Κέζα και συζήτησαν για το νέο του μυθιστόρημα, με τίτλο «16». Μάλιστα, συμμετείχε και το κοινό σ’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, μέσα από την οποία ο νέος συγγραφέας κατάφερε να μας γοητεύσει με την ιδιαίτερη ευφυΐα του και το πανέξυπνο χιούμορ του.


Το Δεξάξι είναι ένα μουσικό θρίλερ. Συγκεκριμένα, είναι μια μουσική συμφωνία του συνθέτη Πιοτρ Ραμπίνοβιτς, για διαβολικούς δημιουργούς και δαιμόνιους αγγέλους, για τη θυσία και την αυτοθυσία, μα πάνω απ’ όλα για το ανήμερο θηρίο που λέγεται αγάπη. Και όλα αυτά είναι δοσμένα μέσα σ’ ένα φόντο ένας φρενιασμένου ταξιδιού του Αλεξέι Σαμοϊλένκο στην Ευρώπη, ώστε ο ήρωας να φωτίσει το σκοτεινό παρελθόν του μέντορά του και τα ανομολόγητα, τυραννικά του πάθη. Η οδύσσεια αυτή, θα τον οδηγήσει συνάμα και σ’ έναν τελικό προορισμό πέρα από κάθε φαντασία. Μέσα από τον ήρωα του βιβλίου, συνθέτη Ραμπίνοβιτς φωτογραφίζεται ο Ρώσος συνθέτης Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975).

Ο Αύγουστος Κορτώ έχει εκδώσει αρκετά βιβλία πεζογραφίας και έχει μεταφράσει πάμπολλα βιβλία λογοτεχνίας από τα αγγλικά। Ανάμεσα στα βιβλία του ξεχωρίζουν: “O αφανισμός του Νίκου”, “Αυτοκτονώντας ασύστολα” και “Ο Δαιμονιστής”. Το μόνο που αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι ότι γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979.


Y.Γ. Η ευχετήρια κάρτα είναι από την φίλη μου Ελένη. Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα, γλυκιά Eλένη!

1 σχόλιο:

D.Angel είπε...

Τον αφανισμό του Νίκου για μένα το γραψε;;;;
Χα χα χα χα
Αστειεύομαι :ρ
Καλημέρα και καλή εβδομάδα φιλενάδα!
Ομορφες αλλαγές βλέπω!
Μπράβο
Μου ανοίγει και πιο εύκολα τώρα!
Φιλιά πολλά